Oprea îi ademeneşte pe militari să ceară recalcularea pensiilor

Gabriel-Oprea
Gabriel-Oprea

Ministrul Apărării, Gabriel Oprea, a declarat că prin recalculare cea mai mare parte a pensiilor miilitare nu vor scădea, iar unele chiar vor crește.

Ministrul a precizat că pensiile nu vor crește mult, dar orice creștere este benefică în aceasta perioadă. De asemnea, acesta a mai spus că vor fi unele pensii care vor scădea, dar scăderea va fi semnificativă.

Gabriel Oprea a susţinut că recalcularea pensiilor militare este în favoarea, şi nu împotriva pensionarilor militari. El a mai precizat că pensionarii nu vor fi purtaţi pe drumuri pentru a obţine adeverinţe de venit, ci doar vor completa un formular pe baza căruia armata va face toate demersurile pentru completarea adeverinţelor de venit.

Organizaţiile militarilor disponibilizaţi sau cele ale cadrelor în retragere le cer membrilor să nu solicite recalcularea, pentru că astfel vor pierde orice şanse la procesele împotriva MApN. Mai multe sindicate şi ong-uri, alături de militari care acţionează în nume individual, vor deschide procese cu statul. Militarii sunt hotărâţi să iasă în stradă pe 25 octombrie, de Ziua Armatei, protestând inclusiv prin aruncarea însemnelor militare în curtea Guvernului sau la Palatul Cotroceni.

"Vreau să le explic pensionarilor militari că evitarea depunerii unei solicitări de recalculare îi dezavantajează. Pentru că pensia oricum se va recalcula, iar în absenţa adeverinţelor recalcularea se va face doar în funcţie de salariul mediu brut pe economie", a spus Oprea, adăugând că pentru cei care au avut venituri sub nivelul salariului mediu brut pe economie ar fi un sistem dezavantajos. Avocaţii cadrelor militare susţin că, oricum, vor obţine în instanţă plata retroactivă, anunţând chiar că vor imputa oficialităţilor daunele suferite de militari.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel