Opoziția britanică vrea să știe pe ce a dat Boris Johnson banii

Facebook - Boris Johnson
Facebook - Boris Johnson

Reprezentanții partidului laburist cer începerea unei anchete care să evidențieze modul în care guvernul Boris Johnson a cheltuit fondurile guvernamentale. În prezent, premierul britanic este pus sub scrutinul public, după ce ar fi început renovarea apartamentului său cu bani de la donatori privați. 

Opoziţia laburistă a cerut duminică declanşarea unei anchete aprofundate asupra modului în care guvernul premierului conservator Boris Johnson a cheltuit banii contribuabililor britanici, după acuzaţii privind finanţarea lucrărilor de renovare la apartamentul său, informează AFP.

Fostul consilier şi colaborator apropiat al lui Boris Johnson, Dominic Cummings, a pus în discuţie săptămâna aceasta integritatea premierului, afirmând într-un mesaj exploziv publicat pe site-ul său că premierul intenţiona să finanţeze lucrările la apartamentul său de la donatori privaţi.

Vineri, un ministru al guvernului a afirmat că Boris Johnson şi-a asumat costurile "din propriile buzunare", fără a preciza cu toate acestea dacă el i-a restituit banii unui donator.

Renovare, dar cu ce fonduri?



"Nu cunoaştem adevărul în această dispută între cei doi grei care par mai interesaţi în legătură cu cine minte decât de fondul problemei", a subliniat duminică, la Sky News, deputata laburistă Jess Phillips. "Avem nevoie de o veritabilă anchetă independentă", a cerut ea, afirmând că Partidul Laburist va face o interpelare urgentă asupra acestui subiect săptămâna viitoare în parlament.

O astfel de anchetă ar urma să examineze "dacă contracte sunt acordate prin SMS, dacă reduceri de impozite sunt acordate prin SMS sau dacă premierul îşi foloseşte prietenii pentru a obţine bani ca să-şi repare apartamentul", a detaliat ea, cu referire la un schimb de SMS-uri cu omul de afaceri James Dyson.

Premierul a făcut promisiuni



Schimbul de mesaje publicat zilele trecute de BBC şi în care Johnson îi promite lui Dyson să "rezolve" o problemă legată de taxe pentru angajaţii săi implicaţi în dezvoltarea de ventilatoare, în plină criză a coronavirusului, în martie anul trecut, nu este primul mesaj privat al premierului ajuns la urechile publicului.

În iunie anul trecut, Johnson a primit un mesaj text de la prinţul moştenitor saudit Mohammed bin Salman, într-un context în care oferta saudită de preluare a clubului Newcastle United se confrunta cu dificultăţi.

Conform unei surse citate de The Sun, Boris Johnson "se teme că Dom (Dominic) se face responsabil de scurgerea în presă a mesajelor legate de James Dyson şi Mohammed bin Salman".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel