Obuz, aproape de autostradă. Autoritățile au intervenit de urgență

Imagine cu rol ilustrativ
Imagine cu rol ilustrativ

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă "Horea" al judeţului Mureş a anunţat că pe şantierul Autostrăzii Câmpia Turzii-Târgu Mureş, între oraşele Târnăveni şi Iernut, a fost descoperit un obuz cu calibrul de 210 mm.

Purtătorul de cuvânt al ISU Mureş, maior Cristian Virag, a declarat pentru AGERPRES că la faţa locului a intervenit Detaşamentul Târgu Mureş cu o autospecială şi doi subofiţeri, pentru a prelua obuzul.

"La faţa locului a intervenit Detaşamentul Târgu Mureş cu o autospecială şi doi subofiţeri, care urmează să îl ridice şi să îl transporte într-un loc sigur până va fi distrus. Se va face apoi o verificare a zonei, pentru ca lucrările la autostradă să poată continua. (...) Până acum, pe şantierul Autostrăzii Câmpia Turzii-Târgu Mureş nu a mai fost descoperită muniţie", a precizat Virag.

Potrivit pompierilor militari, acesta este al doilea obuz de asemenea dimensiuni găsit în judeţul Mureş în ultimii 10-11 ani, primul fiind descoperit în apropierea câmpului de bătălie de la Oarba de Mureş, la câţiva kilometri de locul în care a fost descoperit noul proiectil.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel