O româncă, premiată de Placido Domingo la Balul Vienez de la Timișoara

Azi, începând cu ora 19.00, va avea loc Balul Vienez de la Timișoara. Adela Zaharia, câștigătoarea concursului „Operalia – the World Opera Competition”, este invitată specială la acest spectacol.

 

Câștigătoarea a ultimei ediții din acest an a concursului „Operalia – the World Opera Competition", organizată de Placido Domingo, va urca pe scena Operei din Timișoara ca invitată specială la ediția a VI-a a Balului Vienez de la Timișoara.

Adela Zaharia s-a născut la Arad și este membră a ansamblului Deutsche Oper am Rhen din sezonul 2015-2016, unde a cântat rolul principal al lui Schneekönigin, Donna Anna în Don Giovanni și Najade în Ariadne pe Naxos. Ca fost membru al studioului de operă Komische Oper, ea a cântat și Micaëla, Helena în Visul unei nopți de vară, prințesa Nicoletta în L'amour des trois oranges, Elsbeth în Fantasio lui Offenbach și Pamina în producția lui Barrie Kosky, Die Zauberflöte. A apărut, de asemenea, în producția Kosky pentru debutul său la Gran Teatre del Liceu, Teatrul Bolshoi, Festivalul Internațional Edinburgh și Teatrul Grand Shanghai. Zaharia este, de asemenea, câștigătoarea Marelui Premiu al Competiției Internaționale Haricleea Darclée în 2012.

După șase ani de existență, Balul Vienez de la Timișoara a reușit să se impună pe calendarul cultural al orașului și al regiunii ca cel mai mare eveniment cultural caritabil. An de an, comunitatea Balului Vienez de la Timișoara a strâns oameni de afaceri și cultură care s-au arătat deschiși la nevoile celor de lângă ei și care au fost pregătiți să fie generoși. Astfel, în fiecare an donațiile strânse prin acest eveniment au asigurat hrană și rechizite pentru 600 de copii și tineri din centrele locale are fundației internaționale United Way România.

Desfășurându-se sub Înaltul Patronaj al Ambasadei Austriei, Balul Vienez de la Timișoara este al 31-lea Bal Vienez recunoscut la nivel internațional de către Primăria din Viena.

La eveniment vor fi prezenți invitați din mediul diplomatic, politic și economic, atât la nivel național, cât și din străinătate: Ambasadorul S.U.A. în România, Excelența Sa, Dl Hans G. Klemm, fostul ambasador al Austriei în România, Dl Gerhard Reiweger care este și Președintele Comitetului de onoare al Balului Vienez de la Timișoara, dl. Rudolf Schicker, responsabil pentru Strategia UE pentru zona danubiană, și dna Susanne Brandsteidl, Consilieră în cadrul Ministerului Educației.

Programul artistic este oferit de cei 48 de tineri debutanți (16-24 ani) și 33 de copii minidansatori (6-12 ani) care vor prezenta coregrafii pregătite timp de două luni alături de doi dintre cei mai renumiți antrenori de dans din România, Diana și Raul Avram. Prezențe obișnuite pe scena evenimentului sunt orchestra Spirit of Vienna și Martin Breinschimd împreună cu Radio Kings Band. De asemenea, Ditte Dinesz, realizatoare la TVR Timișoara și câștigătoare a însemnate premii de televiziune, se reîntoarce ca prezentatoare pe scena balului.

Av. Ioana Hațegan, fondatoarea acestui eveniment, a declarat „Balul Vienez de la Timișoara, ajuns în acest an la a VI-a ediție, este un eveniment care aduce împreună oameni de afaceri locali și investitori străini care au dorința de a transforma comunitatea noastră și de a face o diferență în societate. În esență acest eveniment sărbătorește generozitatea. Toate fondurile strânse cu ocazia acestui eveniment merg spre proiectele centrele United Way din Timișoara care se ocupă de 600 de copii în nevoi."

Fundația Hațegan a crescut din Fundația Balului Vienez de la Timișoara, organizație care a fost înființată în scopul organizării acestui eveniment caritabil. De-a lungul celor cinci ediții am cunoscut mulți oameni, am văzut multe nevoi și astfel ne-am decis să lărgim spectrul și scopul fundației. Fundația Hațegan are ca obiectiv principal formarea și susținerea unor comunități puternice în Timișoara și în regiune prin patru linii de programe: comunitate, familie, wellbeing și educație.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel