O profesoară din SUA le-a cerut iertare studenților de culoare pentru că ea este albă: Orori nescuzabile în istoria noastră comună

O profesoară din SUA le-a cerut iertare studenților de culoare pentru că ea este albă: Orori nescuzabile în istoria noastră comună 
  /   Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
O profesoară din SUA le-a cerut iertare studenților de culoare pentru că ea este albă: Orori nescuzabile în istoria noastră comună / Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay

O profesoară de la Universitatea Virginia își cere scuze față de studenții ei de culoare că ea este albă.

Crystal Duncan Lane, profesor la Departamentul de Dezvoltare Umană și Științe ale Familiei de la Universitatea Virginia, și-a cerut scuze studenților minorităților rasiale pentru că ea este albă. Duncan Lane a creat o secțiune „Cine sunt eu” în programa sa de Dezvoltare Umană 1134 pentru a vorbi despre experiența ei cu rasismul.

„Sunt o femeie cisgenă caucaziană și fac parte din prima generație de studenți din Appalachia, care este de moștenire scoțiană, britanică și norvegiană. Sunt căsătorită cu un bărbat cisgender și suntem de clasă mijlocie. Chiar dacă nu am „cerut” pentru numeroasele privilegii din viața mea, am beneficiat de ele și voi beneficia în continuare de ele indiferent dacă îmi place sau nu", a continuat aceasta.

La sfârșitul declarației sale, Duncan Lane își cere scuze elevilor pentru „ororile nescuzabile din istoria noastră comună”.

"Aceasta este o nedreptate. Sunt și voi continua să lucrez zilnic pentru a fi antirasistă și pentru a confrunta rasismul înnăscut din mine, care face parte din realitatea și istoria oamenilor albi", scrie Duncan Lane în programa. "Vreau să fiu mai bună: În fiecare zi mă voi transforma. Studenților mei de culoare le cer scuze pentru ororile nescuzabile în cadrul istoriei noastre comune,", a mai precizat aceasta.

Studenții se opun deciziei profesoarei

Campus Reform a vorbit cu un alt student care solicită anonimatul.

„Mă doare că cineva spune că m-am născut cu rasism înnăscut din cauza culorii pielii mele", a spus studentul. „Mă face să simt că ar trebui să mă ascund și să-mi fac griji pentru tot ceea ce spun."

De asemenea, o studentă de la Universitatea Virginia, Natalie Rhodes, a declarat pentru Campus Reform: „Este un curs despre dizabilități, nu despre opinii politice, afiliere și nici judecată. Dacă predați despre dizabilități, rămâneți la acest lucru", a precizat studenta, potrivit CampusReform.

FIFA, declarație privind abuzurile rasiste la adresa jucătorilor englezi, pe Puskas Arena, din Budapesta

FIFA a emis o declarație prin care confirmă că urmează să investigheze abuzurile rasiale la adresa lui Raheem Sterling și Jude Bellingham de către fanii maghiari. Jucătorii englezi au fost victimele unor scandări rasiste din partea suporterilor maghiari în timpul meciului de joi cîștigat de Anglia, scor 4 - 0 pe stadionul de la Budapesta.

În declarația emisă de forul de conducere al fotbalului mondial, FIFA a confirmat că vor fi luate "măsuri adecvate":

"În primul rând, FIFA respinge cu fermitate orice formă de rasism și violență și are o poziție foarte clară, de toleranță zero față de astfel de comportamente în fotbal. FIFA va lua măsuri adecvate imediat ce va primi rapoartele de meci referitoare la meciul Ungaria-Anglia de joi", se precizează în comunicat (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel