O organizaţie antirasistă critică UEFA pentru că nu a oprit definitiv meciul dintre Bulgaria şi Anglia

Organizaţia antirasistă Kick It Out a criticat UEFA pentru faptul că nu a oprit definitiv meciul dintre naţionalele de fotbal ale Bulgariei şi Angliei, de luni, de la Sofia, din preliminariile EURO 2020, perturbat de manifestări cu caracter rasist, cum ar fi sunetele de maimuţă, ale unor fani bulgari la adresa jucătorilor de culoare din reprezentativa Albionului, scrie Reuters. 

Partida, încheiată cu o victorie categorică a Angliei (6-0), a fost întreruptă de două ori în prima repriză după ce selecţionerul Gareth Southgate l-a informat pe reprezentantul UEFA despre incidente, iar crainicul stadionului a făcut un anunţ public în acest sens. Deoarece manifestările au continuat, arbitrul a întrerupt din nou confruntarea, conform reglementărilor UEFA în trei paşi privind combaterea unor asemenea situaţii.

La pauză, un grup de 50 de ultraşi bulgari, îmbrăcaţi în hanorace negre, unii făcând salutul nazist, au părăsit stadionul fără a fi opriţi sau legitimaţi de forţele de ordine. Kick It Out s-a declarat dezgustată de aceste abuzuri rasiste şi a solicitat UEFA măsuri dure. Este încurajator faptul că protocolul a fost pus în aplicare de către brigada de arbitri pentru început, dar UEFA trebuie să spună de ce nu s-a executat şi pasul al treilea al acestui protocol.

Vrem să ştim de ce jucătorii nu au fost trimişi la vestiare, deşi manifestările rasiste au continuat şi în repriza a doua. Meciul trebuia oprit definitiv de către oficialii partidei. UEFA trebuie să fie mult mai promptă şi să ia măsuri eficiente, se arată într-un comunicat al Kick It Out. Pe de altă parte, Comisia de disciplină a UEFA a menţionat că va anunţa cel târziu miercuri sancţiunile contra Bulgariei în urma acestor incidente, informează Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel