O nouă obligație de plată pentru Guvern

dizabilitati
dizabilitati

Peste 600.000 de români cu probleme speciale vor primi de la Guvern ajutorul de handicap actualizat cu indicele de creștere a prețurilor.

Urmare a unei decizii pronunțate săptămâna trecută de Înalta Curte de Casație și Justiție, persoanele cu dizabilități vor primi retroactiv indemnizațiile actualizate conform art.58 alin. (13) din Legea nr. 448/2006 referitoare la protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap: ”Cuantumul drepturilor se actualizează anual cu indicele creşterii preţurilor de consum, prin hotărâre a Guvernului.” Ultima actualizare a fost facuta în 2008 prin HG de către Guvernul Tăriceanu.

Decizia este definitivă și irevocabilă iar Guvernul Ponta va trebui să plătească încă o datorie rămasă neachitată de către Guvernul Boc.

Această categorie de persoane se află în imposibilitatea de a realiza un venit suplimentar și prin urmare sumele actualizate, deși derizorii, reprezinta un ajutor și o recunoaștere a problemelor cu care se confruntă.

Rămâne de văzut cum se vor identifica resursele bugetare necesare punerii în executare a deciziei Înaltei Curți de Casație și Justiție având în vedere ca indicele de inflație în 2012 a fost de 3.33% iar în 2011 de 5.79%.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel