O mie de oameni, angajați să recalculeze pensiile. Chirieac: Aberant! E noaptea minții, deci nu ai cuvinte în zona asta

Foto: pixabay.com
Foto: pixabay.com

Analistul politic Bogdan Chirieac este de părere că s-ar putea găsi alte soluții, mai rapide, pentru recalcularea pensiilor românilor. 

Bogdan Chirieac, analist politic, a comentat în direct la România TV după ce postul TV a prezentat un document, proiect de Ordonanță de Urgență, în care se precizează că vor fi angajați 1000 de oameni, pe perioadă determinată, pentru recalcularea pensiilor. 

Mai mult, finanțarea angajărilor va fi făcută din bugetul asigurărilor sociale, ulterior cheltuielile fiind decontate din Planul Național de Redresare și Reziliență. 

Întrebat cum se poate ca statul să spună că nu există bani de pensii, dar în același timp sunt angajați 1000 de oameni care vor fi plătiți inițial din bugetul de pensii, Bogdan Chirieac a răspuns: 

”E noaptea minții, deci nu ai cuvinte în zona asta. Mai bine angaja 1000 de soft-iști, să facă un program, că până la urmă recalcularea pensiilor este o poveste care ține de ani de zile în România, și să aibă niște softuri performante care să calculeze pensiile în 0,2 secunde. Nu mai bine luați mia de oameni, foarte bine că i-a angajat, pentru că e greu pe pandemie cu locurile de muncă, dar nu să facă recalculare de pensii, ci să introducă datele într-un sistem informatic, să își ia România un sistem informatic. Trebuie să introduci datele. Ca să angajezi o mie de oameni ca să lingă dosare este aberant”, a declarat Bogdan Chirieac. 

1. -imagine fara descriere- (capturaprc-ccprc-86-de-ecran-din-2021-06-30-la-20-24-13_07897200.jpg)

Foto: captură România TV

Pensii, salarii. Chirieac: 85% din bugetul României se duce pe pensii, salarii și ajutoare sociale 

Analistul a fost rugat, într-o altă emisiune, să comenteze afirmația lui Victor Ponta conform căreia România se îndreaptă spre o criză asemănătoarea cu cea din Grecia. 

"Domnul Ponta știe ce spune pentru că multe dintre bombele cu ceas chiar dânsul le-a amorsat: legea pensiilor speciale așa cum este ea, de s-au dus la pensii de 400 de milioane de lei pe lună, este amorsată de dânsul cu domnul Gabriel Oprea, în 2015. Majorările de salarii în administrație, la medici, la profesori sunt începute de dânsul și așa au mers. E și foarte greu să combați lucrul acesta. Pe de altă parte nu poți să spui că profesorii și medicii au salarii mari în România. Sunt poate, cele mai mici din Uniunea Europeană. Toate salariile și mai ales pensiile speciale sunt nesustenabile. Am aflat și eu recent că 85 % din bugetul României se duce pe pensii, salarii și ajutoare sociale, astăzi când vorbim. Este tulburător, este dezastru," a spus Bogdan Chirieac la România TV. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.3.1
pixel