O mare parte din deținuții din Franța vor fi eliberați cu trei luni mai devreme. Care sunt condițiile

Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash
Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash

Franța are în prezent peste 72.000 de deținuți în doar 60.700 de locuri oficiale de detenție.

Deținuții francezi care au fost condamnați la mai puțin de doi ani de închisoare vor fi eliberați cu trei luni mai devreme pentru a atenua preocupările legate de supraaglomerarea închisorilor, a informat ziarul francez Le Figaro.

Mișcarea Ministerului francez al Justiției înseamnă că, de la 1 ianuarie a acestui an, infractorii sunt liberi să părăsească închisoarea cu trei luni mai devreme decât s-a dispus sentința lor, cu condiția să fi fost condamnați la mai puțin de doi ani de închisoare și să fi avut bună purtare pe perioada detenției.

Eliberarea anticipată nu se va aplica celor condamnați pentru violență domestică, infracțiuni sexuale precum viol și agresiune sexuală sau infracțiuni împotriva minorilor sub 15 ani. Aceasta va însemna, totuși, că traficanții de droguri, hoții și criminalii violenți vor fi liberi cu trei luni mai devreme.

Noua politică i-a înfuriat pe magistrații îngrijorați de recidive. Aceștia insistă că lungimea pedepselor au un motiv întemeiat.

„Nu am devenit judecători pentru a fi niște roboți care semnează acte fără apreciere. Dacă parlamentarul vrea să golească închisorile, nu are nevoie de noi”, a spus un magistrat citat de Le Figaro. 

Politica vine după ce statisticile Ministerului francez al Justiției publicate la sfârșitul anului trecut au dezvăluit că închisorile franceze au atins niveluri record de deținuți, cu peste 72.000 de condamnați în spatele gratiilor.

Problema cu care se confruntă guvernul francez este că volumul oficial al închisorilor țării este de 60.700 de locuri, ceea ce înseamnă o problemă de supraaglomerare de 20%, conform RMX.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel