O mamă care și-a ucis cei trei copii a fost găsită NEVINOVATĂ

Pixabay
Pixabay

O asistentă medicală din Dublin, care și-a ucis cei trei copiii acasă, prin sufocare, a fost găsită nevinovată.

În Dublin, o asistentă medicală șoca comunitatea locală și presa britanică cu fapta sa din ianuarie 2020, când și-a sufocat cei trei copii. Deirdre Morley, în vârstă de 44 de ani, și-a ucis copii, Connor, de 9 ani, Darragh, de 7 ani și Carla, de 3 ani, pe 24 ianuarie 2020, înainte de izbucnirea pandemiei, scrie The Sun.

Trupurile micuților au fost descoperite de tatăl lor Andrew McGinley, în casa lor din Parson's Court, Newcastle, Co Dublin. Morley a recunoscut că și-a ucis copii, dar a pledat ca fiind nevinovată pe fpndul nebuniei. Doi psihiatri, care au consultat autoritățile judiciare, unul aparținând apărării și unul acuzării, au susținut pledoaria lui Morley. 

Peste 4 ore de deliberări

După 4 ore și 23 de minute de deliberări, juriul procesului a găsit-o pe aceasta nevinovată pe fondul lipsei de discernământ, din cauza nebuniei și a afecțiunilor psihice. Judecătorul Paul Coffey a adăugat sentinței că „a fost un caz sfâșietor”. Miercuri, la Curtea penală centrală, judecătorul Coffrey a expus juraților care sunt cele 3 variante pe care ar trebui să se bazeze o sentință de nevinovăție pe fondul nebuniei: fie acuzatul în cauză nu a știut ce face, fie acuzatul nu a știut că ceea ce fac este greșit, fie nu au putut să se abțină de la comiterea actului. Cu toate acestea, Morley a fost găsită fără vină. 

Un martor al apărării, medicul Brenda Wright, susține că afecțiunile mentale ale femeii au apărut de mult timp, aceasta fiind diagnosticată cu sindrom afectiv bipolar de tipul 2. Aceasta crede că acuzata a îndeplinit două dintre criterii: nu a știut că ceea ce fac este greșit și nu a putut să se abțină de la comiterea actului. De asemenea, judecătorul a atras atenția că dovezile prezentate de apărare nu au fost contestate de partea acuzării. Și de partea acuzării, medicul Mary Davoren a susținut aceleași aspecte ca și Wright. 

Judecătorul a afirmat că procesul era unul deschis, iar procuratura nu urmărea aplicarea verdictului de vinovăție, preferat fiind verdictul special de nevinovăție pe fondul nebuniei. Tot judecătorul a mai adăugat că prezentul caz era unul neobișnuit, dar că faptele erau de netăgăduit, iar dovezile erau concludente. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel