Româncele, tratament inuman în Italia. Lucruri ÎNGROZITOARE neștiute până acum

Un cotidian din Italia a scos la iveală lucruri îngrozitoare. În 2012, numărul avorturilor a fost uriaș și asta pentru că româncele sunt puse la umilințe teribile. După orele normale de muncă pe câmpuri, ele sunt violate sau convinse să se prostitueze pentru o porţie de mâncare sau un pumn de mărunţiş. Un reportaj al cotidianului La Repubblica arată lumea de coşmar din Sicilia.

Jurnaliștii prezintă cazul Sorinei, o femeie care a fost nevoită să facă mai multe avorturi din cauza faptului că a fost abuzată sexual de angajatul la care lucra. Totul în schimbul unei porții de mâncare și pentru un acoperiș deasupra capului.

Românii sunt tratați ca niște sclavi

Muncitorii străini sunt circa 25.000, dintre care 11.000 români.

"Ei ne spun: acestea sunt regulile, ori faci aşa ori pleci. Pentru o zi de muncă îmi dau 10-15 euro – povesteşte Chira, o altă româncă -. Imediat ce terminăm aici, mergem la Napoli la culesul alunelor. Apoi a mandarinelor în Calabria, acolo ne plătesc mai mult, 25 de euro, şi lucrăm toţi: eu, sora mea mai mare şi soţul ei. Ne deplasăm împreună. Dacă lucrezi ca îngrijitoare nu-ţi poţi ţine familia alături: din acest motiv acceptăm să stăm pe câmpuri", notează Gazeta Românească.

Româncele sunt angajate în funcție de aspectul fizic

Femeile încep să lucreze la patru dimineaţa. Așa începe o zi de muncă într-un loc atât de teribil încât unii nici nu își pot imagina. Soarele nu a răsărit încă şi pe întuneric multe tinere, în principal românce, încep să se adune. După ce au fost selectate, circa douăzeci de fete, cele mai drăguţe, sunt urcate într-un microbuz. Vor merge să culeagă roşii de Pachino şi dovlecei întreaga zi.

Dar de ce se aleg femei, între 20 şi 24 de ani, pe bază estetică şi nu pentru forţa fizică? Motivul e simplu: Acestea sunt constrânse să animeze seratele patronilor şi amicilor producători. Noaptea, în casele izolate din Sicilia se consumă "festinurile agricole" cu caracter sexual.

După o astfel de partidă de amor, bietele muncitoare câştigă 10 euro în plus faţă de mica plată de 20 de euro. Locurile de muncă sunt deseori aceleaşi în care locuiesc: cocioabe improvizate, magazii. Locuri izolate, deseori blindate cu garduri, sârmă ghimpată, supravegheate de enormi câini de pază, mai notează sursa citată. În acest context, femeile sunt violate, umilite și tratate ca niște sclave. Nu este de mirare că numărul avorturilor a crescut considerabil. Potrivit datelor 2012 ale Ministerului Sănătăţii, circa 762 de românce au avortat pe Insulă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel