O femeie de 95 de ani, acuzată de complicitate în cazul a 10.000 de morți. Nemțoaica fusese secretara unui comandant SS

Femeia avea sub 21 de ani când era secretara comandantului SS
Femeia avea sub 21 de ani când era secretara comandantului SS

O femeie de 95 de ani care a lucrat pentru comandatul unui lagăr de concentrare nazist a fost acuzată de complicitate la ucidere în masă.

Conform BBC, femeia este numită în presă drept Irmgard F. și trăiește într-un azil de lângă Hamburg, Germania. Aceasta a fost condamnată pentru „mai bine de 10.000 de cazuri”. Ea era secretarea comandatului SS din Stutthof, o tabără din apropierea Gdansk, unde aproximativ 65.000 de prizonieri au murit în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial. Nu se știe dacă aceasta va fi adusă în fața judecătorilor pentru a răspunde pentru faptele sale, fiindcă avea sub 21 de ani la acel moment,

Tabăra Stutthof a fost înființată în 1939, în ceea ce era atunci Polonia ocupată de naziști, iar gardienii au început să folosească camere cu gaz în iunie 1944. Soldații sovietici au eliberat prizonierii în mai 1945, pe finalul războiului. 100.000 de oameni au fost ținuți în condiții atroce, iar mulți au murit de boli sau foamete, în timp ce alții au fost gazați sau uciși prin injecții letale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel