O echipă a renunțat la Imnul Național, înainte de meciuri. Naționaliștii s-au înfuriat

Cuban renunțase tacit la Imnul Național
Cuban renunțase tacit la Imnul Național

Miliardarul Mark Cuban a renunțat la Imnul Național de la începutul meciurilor echipei de baschet Dallas Mavericks, stârnind reacții amestecate din partea americanilor.

Mike Wise a scris un editorial pentru The Washington Post, comentând decizia afaceristului. Reprezentant al naționaliștilor americani, guvernatorul adjunct al Texasului, Dan Patrick, a transmis: „Decizia ta de a renunța la Imnul Național este o palmă peste fața fiecărui american și o rușine pentru Texas”. De menționat este că Imnul era redat la toate meciurile interne din NBA, în timp ce în restul lumii sportive cântecul național nu-și are locul decât în duelurile internaționale.

Revolta naționaliștilor a dus ulterior la obligativitatea echipelor din NBA de a folosi Imnul înainte de toate meciurile. „Sporturile profesionale au ieftinit Imnul Național decenii întregi. Versurile și linia muzicală au fost cooptate de ligi profesionale determinate să creeze o alianță inutilă între sport și naționalism”, se mai arată în editorialul Washington Post.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel