Până la 20% din pacienții internați pentru altă boală au luat Covid-19 din spital

Până la o cincime dintre pacienții cu Covid-19 din mai multe spitale britanice s-au infectat cu coronavirus în timp ce erau tratați pentru altă boală.

Până la o cincime dintre pacienții cu Covid-19 din mai multe spitale britanice s-au infectat cu coronavirus în timp ce erau tratați pentru altă boală, conform The Guardian. Unele contaminări au venit de la medicii care nu știau că sunt infectați și nu aveau simptome, iar restul au avut loc de la pacient la pacient.

Cifrele reprezintă primele estimări ale Sistemului național de sănătate al Angliei (NHS) ale fenomenului de infectare în spital, despre care premierul britanic Boris Johnson a spus că este cauza unei „epidemii" de morți.

10-20%, infectați chiar în spital

Într-o informare națională de luna trecută pe subiectul Covid-19, NHS le-a spus managerilor de spitale și asistenților șefi că de la 10% la 20% dintre internați au fost infectați cu coronavirus în timpul internării.

Sursele The Guardian au aflat de la unii șefi din cadrul NHS că rata de infectare cu coronavirus în spitale era între 10-20%, iar unele cazuri au fost cauzate de personalul asimptomatic.

Astfel, doctorii, asistenții și alți membri din linia întâi au transmis fără să vrea virusul către pacienții neinfectați fiindcă nu aveau echipamentul de protecție adecvat sau nu au putut să fie testați pentru virus.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel