Nuntă Nicolae. Calinic, mesaj despre referendum, în timpul slujbei

În timpul slujbei cununiei religioase dintre fostul principe Nicolae și Alina Binder, IPS Calinic a transmis un mesaj legat de referendum. La fel a făcut și Preafericitul Patriarh Daniel, la aniversarea a 11 ani de la întronizarea sa.

"Să spunem DA familiei binecuvântate de Dumnezeu! (...) Participarea la referendum, în zilele de 6 şi 7 octombrie 2018, este un act de mărturisire a credinţei în iubirea lui Dumnezeu pentru familie, un act de maximă responsabilitate pentru viitorul poporului român, precum şi un examen de maturitate spirituală pentru a alege între valori permanente şi ideologii efemere. (...)

Participarea cetăţenilor statului la acest referendum decizional pentru definirea căsătoriei în Constituţia României este un act profund democratic şi patriotic-naţional, de o deosebită importanţă pentru întreg poporul român, deoarece se votează pentru apărarea familiei bazată pe căsătoria între un bărbat şi o femeie şi pentru viitorul copiilor poporului român. (...) În pofida multor acţiuni de boicotare agresivă şi denigrare injustă a referendumului, trebuie să apărăm darul sacru al vieţii persoanei umane care se naşte din iubirea conjugală între un bărbat şi o femeie, preţuind astfel şi generaţiile de părinţi şi copii care au asigurat continuitatea poporului român de-a lungul veacurilor", a spus Preafericitul Patriah Daniel.

Calinic, meja pro referendum, în timpul slujbei

Este semnificativă această nuntă dintre un prinț și o doamnă tocmai cu o duminică înainte de referendumul românesc, lucrare de maturitate morală a românilor care au trecut în istoria sa prin tot felul de ispite, ieșind biruitori, avându-l pe Dumnezeu ca părinte ocrotitor. Comunicare Patriarhiei Române, de Preafericitul Părinte Patriarh în acest sens este adânc grăitoare",a spus Arhiepiscopul Calinic.

De asemenea, vorbind despre Regele Mihai şi faptul că nu a avut un urmaş direct, ci pe Nicolae, Calinis s-a raportat la Constituţie: "Nu mai facem noi legislatură aici în biserică, are cine face asta. Trebuie reaşezate lucrurile pe făgaşul lor, dacă vrem şi dacă suntem serioşi. Că aşa ne dăm cu părerea", a spus Calinic, în timpul slujbei

De asemenea, tot astăzi, senatorul Marius Marinescu a mărturisit că a fost informat din surse sigure că Patriarhul Daniel nu și-a exprimat punctul de vedere cu privire la oficierea ceremoniei religioase de către ÎPS Calinic.

Am primit o informație de ultimă oră de la o persoană foarte avizată. Am înțeles că Patriarhul Daniel nu și-a exprimat un punct de vedere vizazi de Înalt Preasfințitul Calinic să vină să slujească această nuntă religioasă. A lăsat la latitudinea Arhiepiscopului Calinic acest lucru', a afirmat Marius Marinescu, în direct, la Antena 3.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel