Nuntă Nicolae. Calinic, mesaj despre referendum, în timpul slujbei

În timpul slujbei cununiei religioase dintre fostul principe Nicolae și Alina Binder, IPS Calinic a transmis un mesaj legat de referendum. La fel a făcut și Preafericitul Patriarh Daniel, la aniversarea a 11 ani de la întronizarea sa.

"Să spunem DA familiei binecuvântate de Dumnezeu! (...) Participarea la referendum, în zilele de 6 şi 7 octombrie 2018, este un act de mărturisire a credinţei în iubirea lui Dumnezeu pentru familie, un act de maximă responsabilitate pentru viitorul poporului român, precum şi un examen de maturitate spirituală pentru a alege între valori permanente şi ideologii efemere. (...)

Participarea cetăţenilor statului la acest referendum decizional pentru definirea căsătoriei în Constituţia României este un act profund democratic şi patriotic-naţional, de o deosebită importanţă pentru întreg poporul român, deoarece se votează pentru apărarea familiei bazată pe căsătoria între un bărbat şi o femeie şi pentru viitorul copiilor poporului român. (...) În pofida multor acţiuni de boicotare agresivă şi denigrare injustă a referendumului, trebuie să apărăm darul sacru al vieţii persoanei umane care se naşte din iubirea conjugală între un bărbat şi o femeie, preţuind astfel şi generaţiile de părinţi şi copii care au asigurat continuitatea poporului român de-a lungul veacurilor", a spus Preafericitul Patriah Daniel.

Calinic, meja pro referendum, în timpul slujbei

Este semnificativă această nuntă dintre un prinț și o doamnă tocmai cu o duminică înainte de referendumul românesc, lucrare de maturitate morală a românilor care au trecut în istoria sa prin tot felul de ispite, ieșind biruitori, avându-l pe Dumnezeu ca părinte ocrotitor. Comunicare Patriarhiei Române, de Preafericitul Părinte Patriarh în acest sens este adânc grăitoare",a spus Arhiepiscopul Calinic.

De asemenea, vorbind despre Regele Mihai şi faptul că nu a avut un urmaş direct, ci pe Nicolae, Calinis s-a raportat la Constituţie: "Nu mai facem noi legislatură aici în biserică, are cine face asta. Trebuie reaşezate lucrurile pe făgaşul lor, dacă vrem şi dacă suntem serioşi. Că aşa ne dăm cu părerea", a spus Calinic, în timpul slujbei

De asemenea, tot astăzi, senatorul Marius Marinescu a mărturisit că a fost informat din surse sigure că Patriarhul Daniel nu și-a exprimat punctul de vedere cu privire la oficierea ceremoniei religioase de către ÎPS Calinic.

Am primit o informație de ultimă oră de la o persoană foarte avizată. Am înțeles că Patriarhul Daniel nu și-a exprimat un punct de vedere vizazi de Înalt Preasfințitul Calinic să vină să slujească această nuntă religioasă. A lăsat la latitudinea Arhiepiscopului Calinic acest lucru', a afirmat Marius Marinescu, în direct, la Antena 3.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel