Numărul îmbolnăvirilor prin infecţii respiratorii şi gripă a depăşit valorile maxime aşteptate

Numărul de îmbolnăviri cu infecţii respiratorii acute şi gripă a crescut, fiind depăşite valorile maxime aşteptate, anunţă Ministerului Sănătăţii.

Conform raportului transmis de către Centrul Naţional de Boli Transmisibile, în săptămâna 14-20 februarie, au fost înregistrate 118.432 cazuri de infecţii acute respiratorii, cu 21,5% mai multe comparativ cu cele înregistrate în săptămâna precedentă, informează Agerpres.

Au fost confirmate cu laboratorul 83 cazuri de gripă - 40 de tip AH1N1 şi 43 de tip B - din totalul de 381 înregistrate de la debutul sezonului, luna octombrie 2010.

Au fost înregistrate şi două decese la persoane confirmate cu gripa AH1N1. Este vorba despre un deces în Bucureşti la un bărbat de 41 ani care suferea şi de alte afecţiuni şi unul în judeţul Cluj - o femeie de 29 ani, cu sarcină în 19 săptămâni.

Cele mai multe cazuri de îmbolnăviri au fost înregistrate în Arad şi Prahova câte 12, Bucureşti 11 şi Iaşi 10.

Ratele de absenteism din unităţile şcolare au înregistrat niveluri crescute faţă de săptămâna precedentă: în şcoli de la 4,5% la 7,7% (71%), iar în licee de la 3,9% la 5,7% (47%).

Rezultatele analizei incidenţei numărului de îmbolnăviri determinate de infecţiile respiratorii acute şi gripă sugerează că, în următorul interval de timp, se va menţine o activitate gripală de intensitate înaltă, cu răspândire naţională.

Ministerul Sănătăţii recomandă: efectuarea triajului epidemiologic de către cadrele didactice în clasă, la prima oră de curs, în unităţile de învăţământ, pentru evitarea riscului apariţiei de focare în colectivităţi, limitarea accesului vizitatorilor (în special al copiilor) în secţiile de spital, vaccinarea populaţiei, în special a persoanelor din grupele cu risc crescut.

Specialiştii atrag atenţia populaţiei cu privire la necesitatea unui comportament adecvat de evitare a îmbolnăvirilor, în special în ceea ce priveşte păstrarea igienei personale şi vaccinarea antigripală.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel