Nu vei mai arunca niciodată cojile de mandarine: iată cum și la ce le poți folosi

Nu vei mai arunca niciodată cojile de mandarine, iată cum și la ce le poți folosi. Sursa foto: freepik.com
Nu vei mai arunca niciodată cojile de mandarine, iată cum și la ce le poți folosi. Sursa foto: freepik.com

Este greșit să arunci unele ingrediente naturale. Dar nu toate gospodinele cunosc numeroasele utilizări ale unor produse pe care le consideră deșeuri.

În special, cojile de citrice sunt perfecte pentru a fi folosite, acasă, într-un mod alternativ. Iată cum poți folosi coaja de mandarine, fructul preferat al acestei perioade.

Ingredientele naturale pot fi folosite într-adevăr în multe moduri. În special, fructele sunt prețioase pentru sănătate, dar și pentru casă. Spre exemplu, lămâia nu este folosită doar în bucătărie, ci și pentru curățarea electrocasnicilor și a  cuptoarelor.

Acest lucru este valabil și pentru mandarine. Un element foarte versatil este coaja lor. Nu vei mai arunca niciodată cojile de mandarine, după ce vei descoperit numeroasele utilizări. De la frumusețe la gătit, cojile acestor citrice pot fi refolosite în diferite moduri.  

Gospodinele cu experiență pun scorțișoară pe covor înainte de a-l aspira: trucul care le scapă de o problemă mare

Cea mai comună metodă de reutilizare a cojilor de mandarine este, cu siguranță, în bucătărie. De fapt, coaja acestui fruct citric poate fi transformată în gustări delicioase. Acestea sunt cojile confiate. Trebuie doar să torni aproximativ jumătate de litru de apă într-o cratiță și să o fierbi. În acest moment, pune cojile de mandarine și fierbe-le 15 minute. Apoi scoate-le din apă și lasă-le să se răcească. 

Se toarnă, apoi, în cratiță încă o jumătate de litru de apă și 100 de grame de zahăr brun și se fierbe. La final, pune cojile și lasă-le să fiarbă 40 de minute. Scoate cojile din apă și acoperă-le cu zahăr brun. Lasă-le să se răcească. Cojile confiate sunt gata.

Pune orez în colțurile casei: trucul genial care îți va schimba viața

Poți folosi cojile de mandarine pentru a face o infuzie delicioasă. Spală bine cojile și pune-le într-o cratiță cu apă. Se aduce la fierbere și se lasă pe foc câteva minute. La final, lasă lichidul să se răcească, apoi trebuie să-l filtrezi.

Bucătăria nu este singurul loc în care se folosesc cojile de mandarine. Citricele, precum portocalele și lămâile, sunt ingrediente importante care îți fac casa mai curată și mai parfumată.

Spre exemplu, poți face o lumânare cu coajă de mandarină. Pentru a face acest lucru, taie mandarina în două și îndepărtează pulpa cu un cuțit. Umple jumătate de coajă cu ulei. Tija centrală va acționa ca un fitil, iar lumânarea va degaja un miros delicios, timp de câteva ore.

Curăță podeaua fără a lăsa urme: folosește un truc simplu, cu un rezultat extraordinar

În sfârșit, poți folosi coaja acestui fruct citric și pentru frumusețe. Poți crea o mască de față parfumată și proaspătă, perfectă pentru tenul gras. Cojile se pun într-un blender. Adaugă jumătate de albuș și amestecă bine. Aplică masca pe față și lasă-o să acționeze cel puțin 10 minute. La final, clătește fața cu apă caldă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel