Nu faceți niciodată aceste greșeli atunci când puneți adidașii în mașina de spălat

Nu faceți niciodată aceste greșeli atunci când puneți adidașii în mașina de spălat. Sursa - Pexels
Nu faceți niciodată aceste greșeli atunci când puneți adidașii în mașina de spălat. Sursa - Pexels

La ce trebuie să fiți atenți când puneți adidașii în mașina de spălat?  

Atunci când decideți să spălați adidașii, este necesar să acordați atenție unor aspecte. În primul rând, nu uitați să spălarea manuală este mult mai sigură, dar mai puțin eficientă în cazul murdăriei persistente. 

Cu siguranță mașina de spălat devine instrumentul cel mai potrivit, atâta timp cât respectați aceste reguli. 

Există mai multe tipuri de adidași, iar unii nu se pot curăța în mașina de spălat. Adidașii din piele se pot deforma, iar cei din piele întoarsă se pot deteriora. Cei care au elemente decorative pot rămâne fără ele, deoarece se pot desprinde. Acesta ar fi răul mai mic, deoarece elementele decorative desprinse pot strica mașina de spălat sau pot bloca scurgerea.

În mașina de spălat nu se pun adidașii cu lumini, cei cu talpa uzată, care, după spălare, se va desprinde de tot, dar și adidașii din pânză de culoare deschisă cu șaibe metalice, deoarece  țesătura poate fi pătată de rugină. Vă recomandăm să consultați eticheta care va indica dacă puteți pune adidașii în mașina de spălat.

Două ingrediente, pe care le aveți în casă, sunt suficiente pentru a curăța plasele de la geamuri

Separați elementele adidașilor. Înainte de a-i pune în mașina de spălat, trebuie să pregătiți adidașii. În primul rând, îndepărtați șireturile. Dacă nu le îndepărtați, șireturile nu se vor curăța bine.

Acestea trebuie spălate manual sau puse în mașina de spălat lângă pantofi, dar într-o plasă specială.

Îndepărtați branțurile, dacă nu sunt lipite. Ca branțurile să nu se rupă, merită să le spălați manual cu orice detergent.

Bicarbonatul de sodiu: trei moduri la care nu te-ai gândit niciodată să-l folosești atunci când speli hainele

Desigur, după spălare veți obține pantofi perfect curați, dar puteți deteriora mașina de spălat.
De aceea, nu spălați mai mult de două perechi de pantofi în aceeași spălare. Nu selectați turațiile maxime. Spălați adidașii într-o plasă. Eliminați pământul și acele pietricele mici incrustate din talpă,  care pot obtura cu ușurință mecanismele mașinii de spălat.

Este indicat să spălați adidașii la o temperatură cuprinsă între 30° și 40°. Apa fierbinte doar îi deformează. Optați pentru un program blând. 

Nu mai aruncați cojile de ceapă: le puteți folosi pentru a da aromă bucatelor 

Nu utilizați praf de spălat. Detergentul praf este greu de îndepărtat și poate lăsa pete. Cel mai bine este să folosiți detergent lichid. Dacă adidașii sunt albi, puteți adăuga puțin bicarbonat de sodiu.

Lăsați adidașii să se usuce departe de sursele directe de căldură. Apoi puteți introduce ziare sau hârtie absorbantă în interiorul pantofilor pentru a preveni deformarea acestora. Puteți folosi uscătorul doar când pantofii sunt aproape uscați. 

 

Vezi și:

 

Cum să speli perfect oglinda din baie în 3 pași: va arăta ca nouă și nu va avea nicio pată

 

Murdăria de pe oglinda din baie pare a fi cea mai vizibilă. De multe ori, apa și pasta de dinți sar, în mod constant, pe oglindă, lăsând pete enervante. La fel de enervant este să cureți oglinda, dacă nu știi exact cum să o faci. Dar iată cum să speli perfect oglinda din baie, ca să nu mai ai probleme.

Dacă o cureți greșit, pe oglindă tot vor rămâne dungi și pete. Nu ai nevoie de produse scumpe sau de mult timp pentru ca să scapi de ele. Această acțiune se realizează în 3 pași și câteva minute.

Tigaia s-a ars? Iată cum o poți salva. Sfaturile gospodinelor cu experiență

Primul pas obligatoriu este să ștergi praful. Adesea greșești dacă crezi că o suprafață verticală nu trebuie ștearsă de praf. Praful se depune și pe oglinzi, de aceea este esențial să-l îndepărtezi înainte de a folosi apă și detergent.

Eliminarea prafului este, de asemenea, esențială pentru sănătatea, deoarece poate provoca probleme respiratorii.

După ce ai șters praful trebuie neapărat să folosești un produs potrivit pentru o oglindă pătată. Pe piață există multe produse pentru curățarea băii și alte treburi casnice. Dar nu uita că există și o serie de ingrediente naturale, ieftine și la fel de eficiente.

Unul dintre ele este oțetul. Un amestec de apă și oțet este perfect pentru oglindă. Pulverizează amestecul pe oglindă și, cu mișcări circulare, șterge toată suprafața. Desigur, la final, trebuie să ștergi oglinda cu un burete moale și curat.

Remedii populare, care elimină umiditatea excesivă din casă: trucul bunicii nu dă greș niciodată

Cel mai important pas este uscarea. Acest lucru trebuie făcut după îndepărtarea oricărui reziduu de detergent de pe oglindă. Se ia o cârpă din microfibră uscată și absolut curată și se șterge oglinda cu mișcări circulare. În acest fel, nu vor rămâne pete sau halouri.

Alternativ, în locul oțetului, poți folosi alcool sanitar sau săpun de Marsilia. Sunt eficiente și crema de ras, glicerina, bicarbonatul de sodiu, amestecat cu apă sau puțin săpun de vase.

Unele gospodine folosesc zaț de cafea sau pliculețe de ceai pentru aceste treburi casnice. Ambele sunt foarte eficiente pentru curățarea oglinzilor. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel