Noul contract pentru drepturi TV contestat de U Craiova: Nu răpiți românilor fotbalul

Manifest drepturi TV și program meciuri, CS U Craiova. foto: @UCVOficial - FB
Manifest drepturi TV și program meciuri, CS U Craiova. foto: @UCVOficial - FB

Cei de la CS U Craiova a postat pe pagina de Facebook a echipei un manifest, după ce drepturile TV pentru Liga 1 au fost vândute.

Noul contract este valabil pe 5 ani și are o valoare totală de 28 de milioane de euro, plus TVA, a anunțat Gino Iorgulescu, șeful LPF.

Inițial, președintele LPF a anunțat că toate cluburile sunt mulțumite cu noul contract, însă cei de la Craiova protestează pe rețelele de socializare. Oltenii contestă modul în care LPF a negociat pentru noul contract pentru drepturile TV, și atrag atenția asupra orelor de programare ale partidelor, care nu sunt potrivite pentru a face lobby fotbalului românesc, aflat în suferință, numărul spectatorilor fiind mai mic de la an la an.

Cei de la Craiova au postat pe pagina de Facebook un manifest prin care cere deținătorilor de drepturi să fie mai atenți la programările etapelor pentru a nu îndeparta suporterii de stadioane, dar și pentru a atrage tineretul:

Manifest CS U Craiova

”Da, Universitatea Craiova a votat împotriva vânzării drepturilor TV de către LPF în condițiile actuale de management al transmisiilor sportive din Liga I. Nu poți să te plângi de media mică de spectatori la meciurile din competiția internă, după care să programezi partide în zile de luni, iarna, la ora 21:30.

Nu doar că nu ne pasă de prezent, dar riscăm să ne omorâm și viitorul. Cum vor învăța copiii drumul stadionului, dacă majoritatea meciurilor se joacă la ore la care acei copii deja dorm? Cum să-i convingi chiar pe adulți să vină la stadion, când la ora terminării partidelor nu mai au transport în comun și unii vor merge ore întregi până acasă, unde deja trebuie să se pregătească pentru serviciul pe care îl vor începe în câteva ore?

Craiova este ultimul bastion din România al fotbalului jucat în condiții pe care ar trebui să le considerăm normale: cu peste 10.000 de oameni în tribune meci de meci. Dacă se va goli și ”Oblemenco", putem să plecăm acasă cu toții.

Universitatea Craiova luptă din răsputeri pentru ca meciurile de Liga I să se joace doar sâmbăta și duminica și cel târziu la ora 18:00, cu excepția etapelor disputate vara, când cea mai târzie oră acceptată ar trebui să fie, din punctul nostru de vedere, 20:30.

Le reamintim tuturor partenerilor noștri de la Ligă și televiziuni că fotbalul trebuie să aparțină suporterilor. Nu doar suporterilor Științei, ci tuturor suporterilor din țară, de la Craiova la Iași și de la Constanța la Cluj. Fotbalul adevărat se joacă și se vede pe stadion, nu pe un ecran rece și artificial. Și până la urmă cine s-ar uita la un meci fie și la televizor, dacă va vedea acolo imagini cu niște tribune triste și goale?

Nu le răpiți oamenilor până și fotbalul, domnilor! Este una dintre puținele bucurii care le-au mai rămas. #NouaNePasaDeFotbal. Vouă?

Citește și:

LPF, veste proastă pentru echipele care nu au stadion

VIDEO Corneliu Papură, prezentat oficial la CSU Craiova. Obiectivul declarat

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel