NOU GUVERN. Ciolacu, DECIZIE după consultările cu Iohannis. Declarații

Marcel Ciolacu, președintele PSD
Marcel Ciolacu, președintele PSD

Liderii PSD au participat la consultările cu Klaus Iohannis, pentru desemnarea noului premier. 

Preşedintele Klaus Iohannis a invitat, la Palatul Cotroceni, preşedinţii partidelor şi formaţiunilor politice reprezentate în Parlamentul României, la data de 14 decembrie 2020, pentru consultări în vederea desemnării candidatului pentru funcţia de prim-ministru, a anunţat, în 10 decembrie, Administraţia Prezidenţială.

Consultările au loc în urma depunerii de către Ludovic Orban a mandatului de premier şi a noii majorităţi rezultate în urma alegerilor parlamentare din 6 decembrie 2020.

"Preşedintele a recunoscut faptul - şi chiar ne-a felicitat - că PSD a câştigat aceste alegeri. De asemenea a declarat că propunerea PSD ca Alexandru Rafila să fie premier este una rezonabilă. Vom aştepta finalizarea tuturor negocierilor pentru a trage o concluzie. Am insistat că România trece printr-o perioadă delicată, atât criză sanitară cât şi economică şi nu ne permitem o majoritate fragilă în Parlament. Un guvern de uniune naţională e cea mai bună soluţie pentru România", a declarat Marcel Ciolacu.

"Dorim un guvern de uniune naţională, dar cu menţiunea că PSD, care a câştigat alegerile parlamentare, va face propunerea de premier. Dacă respectăm spiritul Constituţiei, vedem decizia preşedintelui privind persoana desemnată. Domnii Orban şi Barna, cu părere de rău, au pierdut alegerile iar acum vor să se salveze. I-aţi văzut cum discută soluţii? Ei discută cum îşi împart funcţii", a mai declarat preşedintele PSD.

Întrebat dacă a avut discuţii cu George Simion (AUR), Marcel Ciolacu a răspuns: "Am avut o discuţie telefonică. Nu are nicio relevanţă cine a sunat".

"E foarte clar că preşedintele rămâne în logica campaniei electorale, doreşte un guvern al său şi nu respectă Constituţia. PSD nu va vota un astfel de guvern", a mai spus Ciolacu, întrebat cum ar acţiona dacă preşedintele Iohannis va face o nominalizare din partea partidelor de dreapta.

"În acest moment suntem într-o logică, în spiritul Constituţiei. Să aşteptăm ca această etapă să se finalizeze. (...) Suntem într-o criză sanitară, economică şi ca urmare a demisiei lui Orban suntem şi într-o criză politică", a declarat Ciolacu, întrebat dacă ia în calcul suspendarea preşedintelui Iohannis. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel