Noi reguli pentru donatorii de plasmă. Statul relaxează condiţiile

Condiţiile de eligibilitate pentru românii care s-au vindecat de COVID-19 şi vor să doneze plasmă vor fi schimbate, anunţă Ministerul Sănătăţii. 

„La nivelul Ministerului Sănătății, odată cu modificarea framework-ului și modului în care se desfășoară lucrurile în general (după noua lege privind izolarea și carantina - n.r.), s-au făcut și modificări cu privire la eligibilitatea pentru donarea de sânge și de plasmă pentru tratamentul cu plasmă convalescentă (...) Criteriile de eligibilitate devin mult mai laxe.

Acestea vor apărea săptămâna viitoare (n.r. - săptămâna aceasta) și ne vom uita atunci cu toții, însă aceasta să știți că nu e o chestiune administrativă, ci dimpotrivă, este o chestiune medicală și științifică și acestea au fost date de către Comisia de hematologie din cadrul Ministerului Sănătății, așa cum este și normal. Pentru că nu este o chestiune simplă. Din punct de vedere medical, trebuie tratate lucrurile cu maximă seriozitate”, a explicat Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, pentru Digi24. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel