Noi modificări legi Justiție. Începând de marţi și până pe 21 februarie - consultări şi întâlniri între toate instituţiile care au competenţe în justiţie

Noi modificări legi Justiție. Începând de marţi și până pe 21 februarie - consultări şi întâlniri între toate instituţiile care au competenţe în justiţie
Noi modificări legi Justiție. Începând de marţi și până pe 21 februarie - consultări şi întâlniri între toate instituţiile care au competenţe în justiţie

Ministerul Justiţiei a anunţat, luni, că începând cu ziua de marţi şi până pe 21 februarie vor fi organizate consultări scrise şi întâlniri în legătură cu noile proiecte de modificare a legilor justiţiei. 

Începând de marţi şi până pe 21 februarie vor avea loc consultări scrise şi întâlniri în cadrul dezbaterii publice privind legile justiţiei, urmând ca în perioada 22 februarie - 31 martie să se desfăşoare analiza propunerilor şi revizuirea proiectelor.

Pe 30 septembrie 2020 au fost puse în dezbatere publică de către Ministerul Justiţiei noile proiecte de modificare a legilor justiţiei, pentru care a fost anunţat un termen de dezbatere publică până la data de 31 martie.

'Ministerul Justiţiei este deschis pentru consultări şi consideră esenţial pentru bunul mers al procesului legislativ ca toate instituţiile care au competenţe în justiţie, CSM, Ministerul Public, instanţe şi parchete, organizaţii profesionale ale magistraţilor, magistraţi în mod individual, mediul academic, profesiile juridice, personalul de specialitate din instanţe şi parchete, organizaţii neguvernamentale să exprime propuneri care ar putea fi incluse în textele proiectelor', se precizează în comunicat.

De asemenea, arată sursa citată, ministrul Justiţiei intenţionează să solicite din partea GRECO şi Comisiei de la Veneţia avize cu privire la unele dintre aspectele esenţiale cuprinse în noile proiecte de modificare a legilor justiţiei, astfel încât acestea să corespundă exigenţelor privind funcţionarea justiţiei învederate prin rapoartele şi avizele anterioare.

În cadrul consultărilor scrise, Ministerul Justiţiei va analiza toate propunerile, sugestiile, criticile, contribuţiile care îi vor fi transmise cu privire la textele proiectelor, fie în format letric la adresa ministerului, fie în format electronic la adresele de email indicate pe site-ul ministerului, respectiv cabinet.ministru@just.ro şi dean@just.ro.

Întâlnirile de lucru/dezbaterile vor fi organizate în format cu prezenţă fizică la sală sau în format de videoconferinţe, de la caz la caz, în funcţie de contextul epidemiologic, numărul de participanţi înregistraţi şi posibilitatea organizării întâlnirilor de lucru/dezbaterilor cu respectarea regulilor de prudenţă şi protecţie epidemiologică, menţionează MJ.

După consultările publice, Ministerul Justiţiei va analiza propunerile primite, iar la finalul acestei etape va publica rezultatul acestor consultări sub forma unui raport şi a textelor revizuite. După consultarea publică conform planului precizat, Ministerul Justiţiei va sesiza Consiliul Superior al Magistraturii cu proiectele de lege, pentru formularea avizului acestei instituţii, în conformitate cu legea, precizează Ministerul Justiţiei într-un comunicat de presă.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2021 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: publicitate@dcnews.ro


cloudnxt2
YesMy