Nissan, trecere la producția de masă de vehicule electrice cu baterii de ultima generație. Când este așteptată schimbarea

FOTO: Freepik @usertrmk
FOTO: Freepik @usertrmk

Nissan vrea să treacă la producția de masă de vehicule electrice alimentate cu baterii de ultimă generație.

Nissan Motors a anunțat, marți, că până la începutul anului 2029 va trece la producția în masă de vehicule electrice alimentate cu baterii de ultimă generație, transmit AP și Reuters, citate de Agerpres.

Anunțul celui de-al treilea mare producător auto din Japonia a fost făcut cu ocazia prezentării unei facilități unde ar urma să existe o linie de producție-pilot până anul viitor, în martie.

Potrivit sursei menționate, producția comercială de vehicule electrice ar urma să înceapă în anul fiscal 2028.

”Odată ce începe producția acestor vehicule, costurile vor scădea comparativ cu motoarele cu combustie internă. Inginerii de la Nissan au muncit din greu pentru a crea această lume nouă”, a declarat vicepreședintele Hideyuki Sakamoto în timpul turului de la facilitatea din Yokohama, lângă Tokyo.

Compania niponă a fost un pionier în dezvoltarea vehiculelor electrice cu modelul alimentat cu baterii Leaf, însă a fost depășit de Tesla și BYD, inclusiv în China, unde este cea mai mare piață auto din lume.

Astfel, Nissan vrea să recupereze decalajul utilizând baterii cu stare solidă, care sunt mai puternice, mai ieftine, mai sigure, dar și mai rapid de încărcat decât bateriile folosite în prezent, cele cu Litiu-Ion.

Luptă strânsă în cursa pentru bateriile solide

Aceste baterii, cele cu stare solidă, sunt văzute ca un următor pas pentru vehiculele electrice, astfel că producătorii auto importanți se află într-o cursă pentru dezvoltarea acestui tip de baterii pentru ca ele să poată fi produse în masă.

De altfel, Volkswagen și Toyota, doi dintre rivalii companiei Nissan au anunțat că dezvoltă deja această tehnologie, iar obiectivul Toyota este de a le aduce pe piață începând din 2027-2028.

Nissan a anunțat încă de luna trecută că va lansa 30 de noi modele până în anul fiscal care se încheie în 2027, dar și că vrea să-și majoreze vânzările la nivel global cu un milion de vehicule, în timp ce reduce din costuri, îmbunătățind în același timp profitabilitatea, dar și lucrând la dezvoltarea unor baterii mai puternice.

Obiectivul Nissan este ca, până la finalul deceniului, vehiculele electrice și hibride să reprezinte 60% din vânzările sale globale, după ce în februarie 2023 obiectivul fusese stabilit la 55%.

Dintre cele 30 de noi modele noi ale Nissan din următorii trei ani, 16 vor fi electrificate. De asemenea, costurile la viitoarea generație de vehicule electrice vor fi reduse cu 30%, pentru a le face comparabile cu vehiculele cu motoare cu combustie internă, până în 2030, a informat compania.

În 2023, Nissan a comercializat aproape 3,4 milioane de vehicule la nivel mondial, un avans de aproximativ 5% față de anul precedent.

Citește și: Acțiunile companiei Tesla, în picaj. Livrările, sub așteptări

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel