Nicolae Ciucă, despre cooperarea cu SUA. Întâlnire cu secretarul american al apărării

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Ministrul Apărării, Nicolae Ciucă, a discutat cu secretarul american al apărării principalele subiecte de cooperare cu SUA.

Ministrul Apărării, Nicolae-Ionel Ciucă, a avut miercuri o întâlnire cu secretarul american al apărării, Mark T. Esper, în marja Reuniunii miniştrilor apărării din statele membre ale NATO de la Bruxelles, cei doi oficiali discutând principalele subiecte de cooperare cu SUA, atât din perspectivă bilaterală, cât şi în context aliat, informează MApN, scrie Agerpres. 

Potrivit unui comunicat al Ministerului Apărării Naţionale (MApN), discuţiile purtate au evidenţiat ritmul dinamic al Parteneriatului Strategic dintre România şi Statele Unite, precum şi perspectivele de intensificare a cooperării în domeniul apărării, ca elemente esenţiale pentru asigurarea securităţii ţării noastre şi a stabilităţii în regiune.

Principalele direcţii de acţiune

Principalele direcţii de acţiune vizate sunt asigurarea unei prezenţe sporite a forţelor militare americane pe teritoriul naţional şi în regiunea Mării Negre, dezvoltarea cooperării tehnico-militare, intensificarea programului de exerciţii desfăşurate pe teritoriul României, în cadru aliat şi bilateral cu forţele SUA, cu obiectivul general de consolidare a prezenţei şi vizibilităţii NATO pe segmentul sudic al flancului estic, menţionează MApN.

"De asemenea, întrevederea a prilejuit o bună oportunitate de evidenţiere de către partea americană a contribuţiei României la eforturile de partajare echitabilă a responsabilităţilor, pe toate dimensiunile sale: resurse alocate, capabilităţi dezvoltate şi participare la operaţiuni, misiuni şi activităţi aliate", se mai arată în comunicat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel