Nevera, hypercarul de peste 1900 cp care atinge 100 km/h în mai puţin de 2 secunde, a intrat în producţie

Facebook Rimac Automobili
Facebook Rimac Automobili

Compania croată Rimac a început producţia hypercar-ului Nevera. Maşina are peste 1900 de cai putere şi atinge 100 km/h în mai puţin de două secunde. În plus, este un model sută la sută electric. 

Potrivit celor de la Rimac, maşina este produsul „a cinci ani de dezvoltare și testare, trei generații de tehnologie de propulsie, 18 prototipuri, 45 de teste fizice de impact și peste 1,6 milioane de ore colective de cercetare și dezvoltare”.

Rimac va produce 50 de astfel de maşini pe an pentru următorii trei ani, iar primele 50 de exemplare au fost deja vândute. Fiecare astfel de maşină, transmite compania, se asamblează în cinci săptămâni. 

Caroseria lui Nevera este realizată integral din fibră de carbon. Clienții au la dispoziție o paletă de 36 de nuanțe diferite pentru exterior și pot chiar să comande o culoare unică. La interiorul regăsim piele Alcantara, accente contrastante si finisaje metalice. Rimac promite ca fiecare dintre cele 150 de exemplare Nevera să fie unic.

Din punct de vedere tehnic, noul Rimac Nevera vine cu un sistem de propulsie format din patru motoare electrice. Acestea generează împreună 1.914 CP și 2.360 Nm de cuplu. În aceste condiții, hypercar-ul cu emisii zero este capabil să realizeze sprintul 0-100 km/h în doar 1,85 secunde. De asemenea, Nevera parcurge un sfert de milă în 8,582 secunde, scrie Promotor.ro.

APIA: Autoturismele 'electrificate' au ajuns, în România, la o cotă de piaţă de 20,4%, în primul semestru

Numărul autoturismelor noi înmatriculate în România, în primul semestru al acestui an, a crescut cu 23,2% faţă de aceeaşi perioadă din anul precedent, un salt spectaculos fiind consemnat de autoturismele ecologice, care au ajuns la o cotă de piaţă de 20,4%, arată datele Asociaţiei Producătorilor şi Importatorilor de Automobile (APIA), prezentate, miercuri, într-o conferinţă de presă.

'APIA constată cu bucurie o evoluţie pozitivă a pieţei de maşini noi din România în prima jumătate a anului 2022, având o creştere semnificativă faţă de perioada similară a anului trecut. Organizaţia noastră a susţinut activitatea operatorilor din business-ul auto - importatori, dealeri, agenţi - în faţa autorităţilor, pentru a oferi clienţilor condiţii cât mai bune. În ciuda multiplelor crize prin care trece industria auto la nivel global, APIA a reuşit să aibă un dialog constructiv cu ministerele şi agenţiile guvernamentale, care să ofere mai multă predictibilitate pentru consumator.

Programele Rabla - la care APIA a fost un partener important al Ministerului Mediului şi al AFM - Administraţia Fondului de Mediu sunt un bun exemplu în acest sens. APIA evoluează către o organizaţie a mobilităţii ce grupează actorii importanţi din toate domeniile implicate în acest fenomen naţional şi global', a afirmat Dan Vardie, preşedintele APIA.

Conform statisticii, în perioada analizată, în piaţa naţională, topul primelor zece mărci, autoturisme şi autovehicule comerciale, este condus de Dacia (16.434 unităţi), urmată de Ford (6.139 unităţi), Toyota (5.050 unităţi), Hyundai (4.630 unităţi), Renault (4.550 unităţi), Volkswagen (4.220 unităţi), Skoda (3.962 unităţi), Mercedes Benz (3.556 unităţi), Peugeot (2.090 unităţi) şi Kia (1.379 unităţi).

În funcţie de tipul de combustibil al autoturismelor înmatriculate, în intervalul ianuarie - iunie 2022, motorizările pe benzină înregistrează o creştere de 24,5% faţă de perioada similară din 2021, până la o pondere de 65,1%, iar autoturismele echipate cu motoare diesel au consemnat o scădere de 26,4% şi deţin o cotă de 14,5% din total. În acelaşi timp, înmatriculările de autoturisme 'electrificate', respectiv cele electrice (100% şi hibride plug-in), precum şi cele full hybrid (care dispun şi de propulsie electrică fără încărcare din sursă externă), au consemnat o creştere de 122,7%, realizând o cotă de piaţă de 20,4%.

Astfel, ca şi în anul 2021, când, deşi s-a înregistrat o scădere a achiziţiilor de autoturisme în general, cele 'verzi' au performat, în anul 2022, este de remarcat creşterea importantă a autoturismelor 100% electrice (+411,7%) şi a celor plug-in hybrid (+119,3%). CITEŞTE AICI MAI MULTE

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel