Natalia Intotero, întâlnire cu președintele Republicii Cipru, Níkos Anastasiádis, și cu comunitatea românească

Comunitatea românească din Cipru, relatia bilaterală foarte bună și proiectele derulate de MRP au reprezentat principalele teme de discuție din cadrul întâlnirii de curtoazie pe care ministrul pentru românii de pretutindeni, Natalia-Elena Intotero, a avut-o cu președintele Republicii Cipru, Níkos Anastasiádis, în cadrul vizitei de lucru pe care ministrul o efectuează în Republica Cipru.

Ministrul pentru românii de pretutindeni i-a transmis președintelui și un mesaj din partea premierului Viorica Dăncilă, referindu-se apoi la inițiativele pentru promovarea valorilor României pretutindeni în lume, precum și la programele derulate de Guvernul României pentru sprijinirea comunităților românești din afara granițelor țării în promovarea și conservarea identității etnice, culturale și lingvistice.

Președintele Níkos Anastasiádis a felicitat autoritățile române pentru interesul acordat conaționalilor de peste hotare și pentru existența unui minister dedicat românilor de pretutindeni. Ministrul Natalia Intotero a avut și o întrevedere cu membrii comunității românești din Cipru. Discuția cu reprezentanții Alianței Românilor din Cipru, singura asociație românească de pe insulă, s-a concentrat pe modificarea codului electoral pentru votul din străinătate, precum și pe concluziile discuției cu Comisarul Prezidențial cipriot pentru Diaspora și Afaceri Umanitare, Photis Photiou.

De asemenea, demnitarul român i-a încurajat pe românii din Cipru să participe la proiectele derulate de MRP și să participe la sesiunile de depunere de proiecte pentru a obține finanțări nerambursabile.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel