Mureş: Inundaţiile au afectat peste 350 de case şi mii de hectare de culturi

Prefectul judeţului Mureş, Mircea Duşa, a anunţat vineri, într-o conferinţă de presă, că inundaţiile produse de ploile abundente din ultima perioadă au afectat peste 350 de case şi sute de anexe gospodăreşti, au inundat peste 4.000 de hectare de culturi agricole, numeroase poduri şi podeţe, în 33 de unităţi administrativ-teritoriale.

'În urma precipitaţiilor din luna mai au fost afectate 33 de unităţi administrativ-teritoriale din judeţul Mureş, am avut probleme nu foarte mari, dar destul de complicate, au fost afectate 355 case, 623 anexe gospodăreşti, 19 poduri, 142 podeţe. M-a frapat suprafaţa mare de teren arabil, 4.066 hectare de teren agricol şi 489 hectare de păşuni şi fâneţe.

Am atenţionat primarii şi comitetele locale pentru situaţii de urgenţă şi s-a intervenit cu promptitudine pentru a diminua efectele căderilor mari de apă. În continuare avem o situaţie deosebită la Sânpaul, unde digul construit în anii '60 a fost rupt de debitul mare de apă din râul Mureş şi a fost inundată o suprafaţă mare de teren agricol şi păşune.

De două zile sunt în pericol ca cele două case să fie inundate, dar de două zile am reuşit să menţinem nivelul apei revărsate în acea zonă, astfel încât să nu intre în case', a arătat Mircea Duşa. Potrivit prefectului, după scăderea debitului râului Mureş, breşa din digul de la Sânpaul să fie închisă, iar apa să fie evacuată.

Mircea Duşa a spus că a emis un ordin pentru constituirea unei comisii de evaluare a pagubelor şi a mărit numărul echipelor trimise în teren, în care sunt cooptaţi şi reprezentanţii Direcţiei Agricole şi ai APIA. Un alt ordin emis vineri de prefectul judeţului Mureş vizează înfiinţarea unei comisii, conform Codului Fiscal, compusă din reprezentanţi ai APIA, Direcţiei Agricole şi Agenţiei Naţională de Administrare Fiscală, care urmează să facă o evaluare şi, acolo unde au fost indundaţii, să fie redus plafonul de impozitare pe venit, pentru persoane fizice. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel