Mișcarea HeForShe. Klaus Iohannis a lansat raportul de impact pentru 2019

Klaus Iohannis
Klaus Iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat lansarea raportului de impact pentru 2019 al mişcării HeForShe, încurajând totodată implicarea în acţiuni care să promoveze egalitatea de gen.

Iohannis se află la New York, unde participă la cea de-a 74-a sesiune a Adunării Generale a Organizaţiei Naţiunilor Unite.

"În calitate de campion HeForShe, mă bucur să lansez raportul de impact HeForShe, cuprinzând poveştile unor oameni din lumea întreagă care s-au implicat în acţiuni care vizează egalitatea de gen. Îi încurajez pe toţi să se implice, aducându-şi contribuţia în acest domeniu", a scris şeful statului pe Twitter.

Mişcarea HeForShe 

Creată de Entitatea Naţiunilor Unite pentru egalitatea de gen şi emanciparea femeilor (UN Women), mişcarea HeForShe vizează asigurarea unei abordări sistematice, precum şi a unei platforme, prin intermediul cărora persoanele de sex masculin se pot implica în vederea asigurării egalităţii de gen. Iniţiativa implică mediul guvernamental, pe cel de afaceri şi pe cel academic. Conţinând poveşti de viaţă reale, cu valoare de exemplu, raportul de impact, dat publicităţii pe 24 septembrie de către campionii HeForShe, demonstrează modul în care persoanele, dar şi comunităţile din lumea întreagă promovează egalitatea de gen la locul de muncă sau acasă, reprezentând un exemplu pentru generaţiile următoare.

Potrivit raportului, societăţile actuale sunt marcate de probleme în ceea ce priveşte egalitatea de gen, ultimele statistici indicând faptul că aproximativ 35% dintre femei se confruntă cu o formă de violenţă pe parcursul vieţii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel