EXCLUSIV  Mişcarea care ar fi SALVAT magazinele din mall-uri în pandemie. Diferență URIAȘĂ față de restul Europei

Magazinele din mall-uri sunt printre cel mai grav afectat afaceri pe durata pandemiei de coronavirus. Totuşi, o mişcare care putea fi făcută cu mult timp înainte ca noul coronavirus să închidă marile centre comerciale ar fi ajutat aceste afaceri.  

Declanşarea pandemiei de coronavirus şi intrarea în starea de urgenţă a închis mall-urile din întreaga ţară. Fiecare mall însemnând zeci, sute de magazine care au fost nevoite să pună lacătul pe uşă. Afaceri puse pe butuci, contracte care nu au mai putut fi respectate, angajaţi care, dintr-o dată, s-au trezit că nu mai au loc de muncă. Şi, de ce nu, clienţi care s-au aflat, de atunci, în imposibilitatea de a-şi mai cumpăra lucrurile de care aveau nevoie. 

În acelaşi timp, bulevardele Capitalei şi ale marilor oraşe prezintă imagini dezolante: cu spaţii comerciale care altădată făceau din Magheru, de exemplu, un bulevard care forfotea de oameni de la prima oră a dimineţii şi până noaptea târziu, străzi de-a lungul cărora găseai tot felul de magazine de haine, încălţăminte, accesorii, electrocasnice şi orice îţi trecea prin cap. 

Diferenţă uriaşă faţă de marile capitale ale Europei

Însă, o dată cu apariţia mall-urilor, acestea au fost practic abandonate de către afaceriştii din acest domeniu. Cu toţii au migrat spre marile centre comerciale, spre mall-uri şi au lăsat spaţiile comerciale stradale goale. Asta cu toate că în marile capitale ale lumii tocmai aceste magazine sunt cele mai căutate de către turiştii care vizitează centrul oraşelor, zonele de promenadă, oamenii care în trecerea lor inevitabil intră şi în magazine, atraşi de ce văd în vitrină şi lasă bani acolo. Însă la noi toate magazinele sunt în mall, iar dacă ieşi la o plimbare de la Piaţa Victoriei şi până la Universitate nu găseşti decât covrigării, farmacii şi buticuri insalubre care vând ţigări sau apă plată. Un centru trist, abandonat, care prin imaginea pe care o prezintă - cu spaţii comerciale goale şi clădiri gri, vechi şi triste - nu face decât să-i alunge pe cei care erau, odată, atraşi de celebrul bulevard Magheru.

Iată, deci, o mutare care dacă ar fi fost făcută la timp - ne referim la deschiderea de magazine şi în centrul oraşului - ar fi oferit o gură de oxigen celor care acum au afacerile închise cu lacăt în aşteptarea redeschiderii mallurilor. 

Acest articol reprezintă o opinie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel