Ministrul Culturii, mesaj după moartea lui George Motoi

Piesa de teatru ''Zbor deasupra unui cuib de cuci'', de Dale Wasserman, in regia lui Horea Popescu, jucata la Teatrul National 'I.L. Caragiale'.
Piesa de teatru ''Zbor deasupra unui cuib de cuci'', de Dale Wasserman, in regia lui Horea Popescu, jucata la Teatrul National 'I.L. Caragiale'.

Actorul şi regizorul George Motoi a murit la vârsta de 79 de ani. Anunţul decesului a fost făcut de fiica acestuia, pe pagina lui de Facebook.

Ministrul Culturii Ionuț Vulpescu a transmis condoleanțe familiei marelui actor.

"Am aflat cu tristețe că, în această dimineață, s-a stins actorul și regizorul George Motoi. Dintre rolurile pe care le-a interpretat, amintesc de "Alex Lăpușneanu", în "Despot Vodă", "Vlaicu Vodă", în spectacolul cu același titlu, și de "Maximilian", în "Coada". A semnat regia pentru aproape 20 de spectacole care s-au jucat în toată țara, iar filmografia sa numără peste 40 de roluri. George Motoi a fost premiat în cadrul Festivalulu Național de Teatru şi în cadrul Festivalului de la San Remo. A fost distins cu Diploma "Artist de Onoare al Filmului Românesc", cu "Premiul de Onoare pentru întreaga activitate", acordat de TIFF, și cu Meritul Cultural în Grad de Cavaler, acordat de Presedintele Ion Iliescu, în 2004. Condoleanțe familiei!

Dumnezeu să îl odihnească!", a fost mesajul lui Ionuț Vulpescu.

VEZI ȘI: GEORGE MOTOI a murit. Reacția lui Dorel Vișan - EXCLUSIV 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel