Ministrul Corlățean, DEVASTATOR cu Comisia Europeană după deciziile bombă din justiția românească

Titus Corlățean FOTO AGERPRES
Titus Corlățean FOTO AGERPRES

Titus Corlățean, ministru de Externe, a reacționat vehement după ce primarul din Râmnicu Vâlcea, Mircia Gutău, a fost achitat definitiv de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie într-un dosar în care a fost condamnat la 3 ani şi 6 luni închisoare pentru luare de mită.

Titus Corlățean a vorbit despre vina pe care o poartă Comisia Europeană vizavi de situația în care a ajuns justiția din România - cu abuzuri și achitări pe bandă rulantă, cu oameni nevinovați care au stat ani întregi în închisoare fără a fi vinovați. Ministrul de Externe s-a referit la comisarii europeni care lăudau procurori DNA, iar când au ieșit anumite lucruri în neregulă la iveală, nu au mai zis nimic, nu au avut niciun regret.

”Voi spune un lucru din calitatea de om care a făcut politică externă de 24 de ani. Noi vorbim de responsabilii din plan intern, dar mai există o responsabilitate pentru consolidarea și încurajarea acestui sistem. Vreau să o spun răspicat. Nu este o chestiune anti-europeană.

Au fost comisari europeni, oameni care veneau în inspecție, oameni care au ridicat piedestale și au lăudat pe doamna procuror șef DNA, sistemul DNA... Acest sistem nu ar fi putut să funcționeze și să producă astfel de lucruri abominabile dacă nu avea încurajare și protecție din partea unor astfel de jucători. Cei de la Comisia Europeană, acești comisari europeni care ne-au spus ani de zile diferite lucruri, nu i-am auzit, în ultima perioadă, când au apărut lucruri concrete, să mai spună ceva... Nu am auzit o dată un comisar european, un ambasador să vină și să spună că este o problemă în sistem. Nu l-am auzit pe Timmermans să mai spună ceva în ultimele luni... Niciun cuvânt de regret! Există o parte de responsabilitate pentru aceste lucruri abominabile”, a zis Titus Corlățean la Antena 3 în emisiunea lui Mihai Gâdea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel