Ministerul Justiţiei demarează lucrările de elaborare a Codului insolvenţei

justitie
justitie

Ministerul Justiţiei iniţiază lucrările de elaborare a Codului insolvenţei, demers ce face parte din obiectivele asumate în cadrul Proiectului "Reforma sistemului judiciar", finanţat de Banca Mondială.

MJ va primi asistenţă tehnică din partea consorţiului format din PricewaterhouseCoopers Business Recovery Services SPRL (România), D&B David şi Baias SCA (România) şi RVA Insolvency Specialists SPRL (România), informează Agerpres.

Potrivit unui comunicat al MJ, selecţionarea consorţiului câştigător pentru acordarea consultanţei s-a făcut în conformitate cu criteriile Băncii, respectiv "Selecţia pe baza calificării şi costului Consultantului", agreată prin Acordul de Împrumut şi prevăzută în planul de achiziţii.

Valoarea totală a contractului este de 1.568.809 lei, inclusiv TVA, iar durata de implementare este de 17 luni.

În cadrul proiectului, vor fi sistematizate şi corelate actele normative în domeniul insolvenţei, pre-insolvenţei şi cele privind exercitarea profesiei de practician în insolvenţă.

De asemenea, se va elabora un instrument de lucru unitar, armonizat, care asamblează şi explică piesele legislative disparate. Codul insolvenţei va fi un corpus de norme, dar şi un corpus de explicaţii fundamentate pe jurisprudenţa instanţelor interne şi a Curţii de Justiţie a Comunităţilor Europene, pe bunele practici în domeniu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel