Mike Pompeo, declarații care ZGUDUIE comerțul mondial

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Secretarul de Stat al Statelor Unite, Mike Pompeo, a transmis Congresului că Hong Kong-ul nu va mai fi tratat special de către legea americană.

Secretarul de Stat al Statelor Unite, Mike Pompeo, a transmis Congresului că Hong Kong-ul nu va mai fi tratat special de către legea americană, conform BBC. Declarația lui Pompeo ar putea avea implicații complexe pentru comerțul SUA-Hong Kong.

„Nicio persoană rezonabilă nu poate spune astăzi că Hong Kong are parte de un grad înalt de autonomie față de China, ținând cont de informațiile din zonă”, a spus el, într-un comunicat. Declarațiile au venit la câteva orie înainte ca Beijingul să impună o nouă lege controversată teritoriului autonom.

Libertatea și autonomia Hong Kong-ului, subminate

Legea de securitate a fost „doar ultima dintr-o serie de acțiuni care subminează fundamental autonomia și libertățile Hong Kong-ului”, a continuat Pompeo. „Este acum clar că China modelează Hong Kong după propriul exemplu”. Poliția din orașul autonom a arestat sute de protestatari, după acțiunile din ultimele zile.

Până acum, Statele Unite au tratat special Hong Kong-ul, oraș considerat de mulți un hub financiar și comercial global. Acest lucru datează de teritoriul era o colonie britanică, oferindu-i astfel tratament special.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel