Mihai Morar a mâncat la Cabana Capra înainte de avalanșă: Era o liniște și o sfințenie de vreme. Nimic nu e mai scump decât prețul unei clipe / foto

Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash
Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash

Mihai Morar a urcat la Cabana Capra din Munții Făgăraș cu doar câteva ore înainte de producerea avalanșei.

În cursul nopții de 4 spre 5 februarie 2023, Cabana Capra din Munții Făgăraș a fost lovită de o avalanșă venită de pe versant. Din fericire, nimeni nu a murit în urma incidentului, însă avalanșa a provocat daune majore cabanei și mașinilor turiștilor care erau cazați acolo.

„Pe DN 7C, la kilometrii 106-107, în zona unei cabane a avut loc o avalanşă de zăpadă, în urma căreia au fost avariate mai multe autoturisme şi aproximativ 60 de persoane au rămas izolate la cabană“, a precizat, ieri dimineață, IPJ Argeș.

Mihai Morar a vizitat cabana cu doar câteva ore înainte de producerea avalanșei

Cunoscutul om de radio Mihai Morar a relatat pe Facebook faptul că a vizitat cabana Capra cu doar câteva ore înainte de producerea avalanșei:

„Aceste fotografii sunt făcute aseară în fața Cabanei Capra din Munții Făgăraș cu câteva ore înainte de a fi lovită de avalanșă.

Am urcat Transfăgărășanul până la capăt de drum pe o vreme de poveste, ningea cu fulgi mari, care dansau, nu viscoleau, omătul scârțâia sub roți. Am mers aproape tot drumul cu geamul crăpat, în mașină intra un aer rece care îți oxigena tot sângele din organism, nu un ger care sa ți-l înghețe.

Sus, la Capra, era o liniște și o sfințenie de vreme. Ne-am scuturat bocancii de zăpadă, am intrat în cabană pentru un espresso și niște papanși cu gem de afine. O sfințenie de gem de casă. Ștefan îmi zice după două guri de cafea: ”Lumina asta de afară, de aici, nu o s-o mai prindem curând. Ar fi păcat să nu-ți fac niște poze!” Își ia Fuji-ul nou, ieșim în parcare și în 3 minute avem cele mai tari poze făcute în ultimii ani: ”Ți-am zis că n-o să-ți pară rău!” ?

Intrăm iar în cabană, veniseră între timp și papanașii, mai sorbim două guri de cafea și hotărâm să facem cale întoarsă spre bază, vreo 40 de km mai la vale, la Hotel Valea cu Pești“, a scris Mihai Morar.

„Oamenii au fost treziți de două bubuituri puternice“

„Se lăsase deja noaptea, dar în fața cabanei câțiva turiști își mai curățau mașinile de zăpadă, iar alții, câțiva, își trăgeau copiii cu sania, înainte de urca în cameră, la adăpostul nopții, pentru un somn bun. La plecare, le-am mulțumit cabanierilor pentru clipa asta magică trăită în golul alpin al Făgărașilor și ne-am despărțit cu un ”Doamne-ajută!”

Câteva ore mai încolo, au fost treziți din visele adânci de două bubuituri asurzitoare. Una le-a îngropat mașinile din parcare. Cealaltă le-a lovit chiar adăpostul, a spart geamurile cabanei Capra și a intrat în camere. În miezul nopții, avalanșa plecase de pe versantul din față ( view-ul superb, cum îi spun turiștii) și a parcurs 2 kilometri (încearcă să-i parcurgi pe jos) până la destinația finală.

Cu câteva ore înainte făcusem aici cele mai frumoase poze, cum a zis Ștefan. Acum, de aici, circulau pe tot internetul ”imaginile groazei”, cum le zic ziariștii de tabloid ieftin. Atât de subțire e granița dintre ”lumina perfectă” și întunericul vieții.

Atât de sensibilă e linia dintre ”liniștea sfântă” și urletul fricii. De aceea, nimic nu e mai scump pe lumea asta decât prețul unei clipe. Clipa e luxul suprem pe care ni-l putem permite. Altă șansă nu avem în viața asta… decât să învățăm să trăim PREȚ…DE O CLIPĂ?“, a mai precizat Mihai Morar.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel