#metoo. Mircea Badea: NESIMȚITO, scoate capul din poză! Compromiți durerea adevărată

Mișcarea #MeToo privind hărțuirea sexuală ia pe zi ce trece tot mai multă amploare. În acest context, Mircea Badea a spus că sunt unele românce care se bagă în discuție fără să fi fost niciodată agresate. Se referă la femeile care au folosit #metoo doar pentru că au fost fluierate, pe stradă, spre exemplu, de niște muncitori aflați pe schelă. Mircea Badea a spus că experiențele adevărate, de hărțuire sexuală, au fost umbrite de tot felul povestioare care, în niciun caz, nu sunt tragice, ci doar nedemne. 

"Hărțuirea sexuală nu este, în primul rând, despre sex, ci despre putere. Unii o au, alții nu. Este vorba despre raportul de forțe. Nu este similar cu violul. (...) Multe dudui din România nu înțeleg exact ce înseamnă hărțuirea sexuală. Ele cred că dacă zice unul 'pisi, ești bunuță, te-aș plimba o tură' este hărțuire sexuală. Nu! Poți spune că a fost rudimentar, mitocan, da, asta da, absolut, dar pentru a vorbi despre hărțuire sexuală trebuie să existe diferența de putere. Dacă treci pe stradă și niște muncitori te fluieră nu este hărțuire sexuală. Este neplăcut, este primitivism, mitocănie, dar nu este hărțuire sexuală. Pornind de la întâmplărire reale ale foarte multor femei care au trecut prin experiențe oribile cum ar fi viol, violență sexuală, niște dudui din România, percepând că #metoo este la modă, bagă și ele capul în poză, chiar dacă nu este cazul. Mă refer la cele care nu s-au regăsit în situații traumatizante. Ele zic că și ele au fost hărțuite sexual, dar povestesc lucruri care nu au absolut nicio legătură cu lucrurile acestea oribile. Reprezintă doar niște experiențe banale, neplăcute", a spus Mircea Badea.

"Mi se pare dezgustător felul în care niște dudui bagă capul în poză într-o chestie care, într-adevăr, este oribilă. Ele bagă capul în poza aceasta pentru a se valida pe ele, ca femei. Este oribil ce spun, dar așa am constatat că se întâmplă. Mesajele lor nu au nicio legătură cu violul sau cu hărțuirea sexuală, ci cu mitocănia sau inadecvarea. Vin și spun: 'dar și pe mine m-au fluierat niște muncitori', pe principiul 'aveți senzația că nu sunt demnă de a fi fluierată?'. Ele folosesc un astfel de moment, foarte delicat, pentru a ne spune că și ele sunt foarte tari. (...) Ipocrizie, multă ipocrizie! Dacă nu ai ce căuta la #metoo, scoate capul din poză, nesimțito! Compromiți durerea adevărată a unor femei care chiar au trecut prin niște lucruri oribile. Vrei tu să bagi capul în poză în mod nesimțit și să arăți că și tu ai tentat niște șoferi de TIR", a zis Mircea Badea.

Cazul Andreea Cosma

Realizatorul TV a vorbit și despre avansurile procurorului Portocală în cazul deputatei PSD Andreea Cosma.

[citeste si]

"Duduile cu #metoo nu am văzut să dea cu fundul de pământ în legătură cu procurorul Portocală. Dacă vrem hărțuire sexuală în adevăratul sens al cuvântului, uitați-vă la ce a făcut procurorul Portocală. Nu am văzut nicio implicare pe Facebook atunci. Cine a făcut hărțuire sexuală? În niciun caz șoferul de TIR care i-a spus uneia că este bună. Procurorul Portocală a făcut hărțuire sexuală pentru că el avea putere, iar duduia Andreea Cosma nu. Foarte multe femei cu #metoo sunt de părere că oricum procurorii belesc corupții. Dar îi belesc prin hărțuire sexuală", a mai zis Mircea Badea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel