Meteo - Vremea se schimbă, începând de vineri

Prognoza meteo pentru vineri 22 februarie aduce vești nu prea bune de la meteorologi.

Astfel, vremea va fi în general închisă, se va răci şi va deveni vântoasă în cea mai mare parte a ţării. Se vor semnala precipitaţii pe arii extinse, în timpul zilei de vineri, iar seara şi noaptea mai mult în regiunile sudice şi sud-vestice.

Precipitațiile vor fi mai ales sub formă de ninsoare în zonele montane şi în jumătatea de nord a Moldovei și mixte în Transilvania. În Banat, Crişana şi Maramureş vor predomina ploile. În restul teritoriului vor fi ploi, care se vor transforma treptat în lapoviţă şi ninsoare, după orele prânzului în sudul Moldovei, spre seară în Dobrogea şi Muntenia, iar noaptea şi în Oltenia.

Meteo - vremea vineri

În masivele sudice, dar mai ales în cele sud-vestice, cantităţile de apă vor depăşi pe arii restrânse 15 l/mp, astfel încât stratul de zăpadă nou depus va fi consistent. Vântul va prezenta local intensificări, cu rafale în medie de 50...60 km/h şi izolat peste 60...65 km/h în regiunile vestice şi sud-estice, iar la munte, în special pe creste, va fi tare, cu viteze peste 90...100 km/h viscolind ninsoarea şi determinând reducerea vizibilităţii. Local se va forma gheţuş.

Temperaturile maxime se vor situa, în general, între 0 şi 9 grade. Noaptea va fi ger în nord, nord-vest şi centru şi izolat în rest, iar minimele termice se vor încadra între -15 şi -3 grade, mai scăzute în estul Transilvaniei, spre -20 de grade. Presiunea atmosferică va creşte accentuat în a doua parte a intervalului.

Vineri la prânz va intra în vigoare o avertizare metei de vreme severă, ce va fi valabilă până sâmbătă după amiaza.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel