Mesaj la protestul de la Cotroceni: Uterul meu nu este competența ta

Mai multe femei și-au manifestat, joi dimineață, printr-un protest de tip "falsh mob" la Palatul Cotroceni, dezaprobarea față de declarațiile recente ale președintelui Traian Băsescu cu privire la natalitate.

Aproximativ 20 de mame, prezente în fața Palatului Cotroceni, au afișat pancarte cu diverse mesaje adresate președintelui Traian Băsescu, precum: „Președinte european, uterul meu nu e competența ta!”, "Femei rrome = cetățene", "Cartonaș roșu: Copiii: alegere nu datorie" sau „Patriotismul comunist a omorât mii de femei”, după cum reiese din filmarea România TV.

Protestul nu a durat mai mult de câteva minute, întrucât forțele de ordine au intervenit rapid, oprind protestul neautorizat și interzicând manifestantelor să mai fluture afișele.

Președintele Traian Băsescu, prezent recent la o întâlnire cu femeile de succes organizată de revista Business Woman, le-a sugerat femeilor din România să dea dovadă de un act patriotic și să facă copii, subliniind: ”Cred că natalitatea este o misiune pe care şi femeile din România trebuie să şi-o asume. (…) Cum Dumnezeu femeia rromă poate ţine cinci-şase copii, iar românca nu poate? E adevărat, ea nu este manager, femeia rromă (…) Trebuie să mergem şi în zona cealaltă. Poate maternitatea este una dintre misiunile fundamentale ale femeii, asta mi se pare mie”, a declarat, miercuri, președintele Băsescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel