Meniuri gratuite pentru pensionari. Cine poate beneficia

Consiliul Local Târgu Mureş a dat undă verde programului "Să ne îngrijim bunicii" prin care municipalitatea va oferi două meniuri complete gratuite în fiecare săptămână, pentru vârstnicii cu pensii de până la 1.500 de lei, a anunţat consilierul primarului municipiului, Claudiu Maior.

"Consiliul Local Târgu Mureş, la ultima şedinţă, a dat undă verde pentru programul 'Să ne îngrijim bunicii'. A fost susţinut de majoritatea consilierilor, UDMR, PNL, PSD, doar trei consilieri au votat împotrivă la un program care a început acum 10 ani. De anul acesta, din 1 noiembrie, vom avea două meniuri complete pe săptămână pentru pensionarii din Târgu Mureş.

Meniul va fi de 17 lei pe zi de persoană iar în funcţie de numărul persoanelor vom vedea în câte locaţii vom deschide aceste restaurante sau să intrăm într-o colaborare prin licitaţie cu societăţi care ar putea să ne ajute. Meniurile se vor acorda în funcţie de venituri, asta înseamnă ca pensia unui pensionar să nu depăşească 1.500 de lei", a spus Claudiu Maior.

Potrivit acestuia, în perioada următoare cei care doresc să beneficieze de programul "Să ne îngrijim bunicii" şi se încadrează în cerinţa impusă de Consiliul Local Târgu Mureş trebuie să se înscrie, pentru ca municipalitatea să cunoască suma pentru care va organiza licitaţia.

"Nu ştim deocamdată câte persoane se vor înscrie. Pentru că în urmă cu doi ani, când încă mai funcţiona acest program, dacă puteau beneficia între 2.000 şi 3.000 de persoane, se înscriau undeva 80% din ei, fiindcă erau oameni cărora le era jenă să meargă să ia masa alături de ceilalţi pensionari cu venituri modeste. Estimez că vor fi între 3.000 - 4.000 de persoane", a arătat Maior.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel