Medici și academicieni serbează 117 ani de vindecare prin natură

La Techirghiol, invitați de seamă din lumea medicală şi academică sărbătoresc zilele acestea 117 ani de vindecare prin natură.

 

Locul unde natura s-a întâlnit cu ştiința. De mai bine de un secol, aici, la Techirghiol, sunt sărbătorite viața şi vindecarea prin nămol.

”Echipa sanatoriului e minunata, echipa de aici e dedicata si tot ce se face cu dragoste e vindecator”, a declarat managerul Sanatoriului Balnear Techirghiol.

Sanatoriul Balnear şi de Recuperare Techirghiol aniversează, în aceste zile, 117 ani de balneoterapie. Un domeniu ignorat de stat, dar care şi-a clădit renumele la Techirghiol prin tratamente, cercetare şi rezultate excepționale pe plan internațional.

Sanatoriul Techirghiol, sub auspiciile Societății Internaționale de Hidrologie Medicală şi Climatologie, organizează, în perioada 1-4 septembrie, conferința națională Balneologie Maritimă, Medicină Fizică şi de Recuperare, scrie realitatea.net. Evenimentul este premergător Zilei Internaționale pentru Atenționarea asupra Leziunilor Medulare, ce se aniversează pe 5 septembrie.

”Am creat o sesiune special dedicată protecției mediului. E o premieră și dorim să o dezvoltăm foarte mult; putem crea un concept de medicină a mediului”, a spus directorul Medical SBR Techirghiol. 

[citeste si]

În capitala balneologiei, mii de pacienți îşi găsesc alinarea şi vindecarea. Iar Sanatoriul din Techirghiol este locul în care personalități ştiințifice au venit cu inima deschisă.

Dar recunoaşterea cea mai mare vine de la pacienți. O femeie susține că deși o perioadă a fost nevoită să se deplaseze cu ajutorul scaunul cu rotile, acum s-a vinecat. ”Mă simt foarte bine. Am fost în cărucior, acum merg foarte bine. Sunt foarte multumita de baile de aici”, a mărturisit ea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel