Mașina de spălat miroase a mucegai? Trebuie să o igienizați urgent cu un produs super ieftin și eficient

Mașina de spălat miroase a mucegai. Trebuie să o igienizați urgent cu un produs ieftin și eficient. Sursa - pixabay.com
Mașina de spălat miroase a mucegai. Trebuie să o igienizați urgent cu un produs ieftin și eficient. Sursa - pixabay.com

Mașina de spălat este unul dintre acele aparate electrocasnice pe care le folosim foarte des. Mai ales în lunile călduroase, când spălăm, zilnic, hainele umede din cauza transpirației. 

Și astfel coșul mașinii de spălat este mereu plin cu tricouri, pantaloni, cearșafuri, fețe de pernă și pijamale. Chiar și noaptea transpiram, iar lenjeria de pat se îngălbenește.

O acțiune pe care trebuie să o facem adesea este să igienizăm mașina de spălat. Este o acțiune absolut importantă și fundamentală. Dar doar spălarea mașinii nu este suficientă pentru a elimina cele mai încăpățânate bacterii, de aceea aceasta trebuie igienizată.


Bijuteriile s-au înnegrit din cauza apei mării? Folosește aceste ingrediente și inelele vor străluci din nou

Pe lângă murdărie, de multe ori observăm că mașina de spălat are un miros ciudat care se transmite hainelor proaspăt spălate. De obicei, acest miros urât este cauzat de mucegaiul care se ascunde în diferite zone ale mașinii de spălat. Așa că este esențial să o igienizați și să îndepărtați mucegaiul.

Evităm să folosim oțet, bicarbonat de sodiu sau alte remedii naturiste pentru că vor avea puțin succes. Una dintre cele mai acreditate soluții este înălbitorul. Evident că nu va trebui să împrăștiem înălbitor în cuvă sau în alte zone, dar va trebui să urmăm o procedură mică și simplă.

 

Procedura de dezinfectare a mașinii de spălat

 

Luați o sticlă cu pulverizator și o umplem mai mult de jumătate cu apă. Adăugați puțin înălbitor delicat, cel pe care îl folosiți, de obicei, pentru a vă igieniza hainele.

Amestecați bine și pulverizați în cuvă, peste garnitura de cauciuc și ușă. Nu uitați și de sertarul în care se pune detergentul. Îl scoatem și pulverizăm compoziția. Faceți același lucru și în fanta goală în care apoi se reintroduce sertarul.

De ce ar trebui să pui aspirina în mașina de spălat. Trucul este uimitor, mai ales pentru hainele albe

Veți vedea că fanta este plină de pete negre de mucegai și murdărie. Aceeași procedură trebuie făcută și cu filtrul mașinii de spălat. Îl goliți cu grijă, îndepărtați murdăria, curățați-l bine și uscați-l.

După ce ați făcut toate aceste acțiuni, trebuie să porniți o spălare cu vid a mașinii. În acest fel veți curăța bine toată mașina de spălat. Spălați mașina la 90 de grade și igienizați-o cu înălbitor dacă miroase a mucegai.

Trucuri ca să ai un fier de călcat potrivit. Sigur nu știai multe dintre ele

Alegerea detergentului este esențială

Pulbere sau lichid? Ingredientul activ este același. Detergentul pudră trebuie folosit pentru spălarea la temperaturi ridicate. Nu trebuie să-l folosiți pentru culori delicate, deoarece poate lăsa reziduuri pe haine, iar temperaturile scăzute pot să nu-l dizolve complet.

De asemenea, este important să folosiți puțin detergent, deoarece detergentul suplimentar va curge împrăștiat în mașina  de spălat, urmând să se depoziteze în zone care vor favoriza apariția mucegaiul. 

BONUS. Îndepărtează, rapid, petele de transpirație de pe haine: patru moduri eficiente, verificate de gospodine

Hainele trebuie să fie mereu curate și parfumate. În unele situații, mașina de spălat nu curăță perfect hainele pătate de transpirație.  

Iată 4 moduri eficiente pentru a elimina urmele de transpirație de pe haine, folosind mijloace improvizate.

Îndepărtarea petelor de transpirație cu bicarbonat de sodiu.  Metoda este potrivită pentru hainele albe și cele deschise la culoare. Faceți o pastă din 4 linguri de bicarbonat și 200 ml apă. Aplicați pasta obținută pe petele de transpirație cu ajutorul unei periuțe de dinți. Lăsați o oră să acționeze, apoi spălați haina manual sau la mașina de spălat. Apa pentru spălare nu trebuie să fie mai fierbinte de 30 de grade.

Detergent ecologic, făcut în casă: este de 4 ori mai ieftin și foarte eficient. Elimină rapid toate pete

Îndepărtarea petelor de transpirație cu peroxid de hidrogen. O altă modalitate de a elimina transpirația din țesăturile albe este să înmuiați articolul într-o soluție de peroxid de hidrogen. Se amestecă o lingură de peroxid cu un litru de apă caldă, nu fierbinte. Înmuiați articolul pentru 30 de minute, apoi spălați-l în apă caldă. Nu utilizați peroxid pe țesături colorate, deoarece vă poate strica haina. 

Gospodinele cu experiență nu folosesc, niciodată, vara balsam de rufe. Iată explicația

Îndepărtarea petelor de transpirație cu săpun de rufe.  Puteți îndepărta petele proaspete de transpirație cu săpun de rufe. Această metodă nu face față întotdeauna petelor vechi. Răzuiți o bucată de săpun de rufe pe o răzătoare grosieră și dizolvați fulgii obținuți în apă caldă. Înmuiați haina în acest amestec pentru 3 ore, apoi, spălați-o ca de obicei.

Pune puțin chili pe balcon și, în cel mai scurt timp, toate necazurile tale vor dispărea

Cum să îndepărtezi petele de transpirație cu sare. Soluția salină poate fi aplicată pe țesăturile de orice culoare. Această metodă îndepărtează nu doar pata de transpirație, ci și mirosul acesteia, precum și urmele de deodorant. Se dizolvă 2 linguri pline de sare în 500 ml apă. Înmuiați haina în soluția obținută, pentru 3 ore, apoi spălați-o. Dacă pata nu iese, adăugați săpun de rufe ras în apa cu sare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel