Maris Fest 2018. Nazareth și Karthago, la Târgu Mureş

Nazareth, Karthago şi primul solist al trupei AC/DC vin în acest weekend la a IV-a ediţie a Maris Fest de la Târgu Mureş.

A IV-a ediţie a Festivalului Maris Fest 2018, manifestare de promovare a culturii motociclismului şi a muzicii rock, are oc de vineri până duminică pe malul râului Mureş, sub genericul 'Maris Fest, Alternative September Rock', având în program celebrele trupe Nazareth şi Karthago, precum şi pe Dave Evans, primul solist al trupei AC/DC.

'Anul acesta avem onoarea de a vă prezenta un line-up de primă clasă, construit şi după feedback-ul pe care l-am primit de la public în ediţiile din anii trecuţi. Vor fi cu noi Dave Evans (primul solist al trupei AC/DC) şi bateristul Mike Terrana, care vor urca pe scenă cu The ROCK. Proiectul The ROCK a fost fondat în 2012 şi îşi propune să aducă publicului soundul, spiritul şi atitudinea rock'n roll autentică ale legendarei trupe australiene AC/DC', au arătat organizatorii, într-un comunicat de presă.

Potrivit organizatorilor Maris Fest, trupa Nazareth va aduce spiritul hard rock 'direct din Scoţia', iar trupa ungară Kathargo va readuce la Târgu Mureş spiritul rock al anilor 80. 'Fondată în 1968, trupa Nazareth a dat lovitura cu o serie de hituri, pentru început în Marea Britanie, iar apoi în câteva ţări din Europa de Vest la începutul anilor 70 pentru ca, mai apoi, în 1975, să intre definitiv în conştiinţa publicului din toată lumea cu albumul 'Hair of the Dog' şi prin balada 'Love Hurts'.

Karthago este una din cele mai populare trupe rock din Ungaria din anii '80, preluând stilul rock al Americii de pe coasta de Vest. Trupa a fost fondată în 1979 de Ferenc Szigeti, iar primul album, lansat în 1981, a fost vândut în 178.000 de exemplare.

Alți invitați

La Maris Fest vor mai concerta Dirty Shirt, considerată una dintre cele mai originale apariţii pe scena rockului românesc, Hara, alături de Dan Bittman, liderul trupei Holograf, şi de Dan Teodorescu, liderul Trupei Taxi, Ovidiu Ioncu 'Kempes', Dusty Ride, Ozone Mama din Ungaria, Relative - o trupă rap metal/hardcore punk din Cluj-Napoca, Krypton, Hangover, Trupa Ex Animus, Trooper.

De asemenea, va concerta Rock School din Târgu Mureş, care au pornit la drum în 2017, din iniţiativa Asociaţiei Bronx Music, al cărei scop este să creeze o comunitate bazată pe dragostea pentru muzica rock şi pasiunea comună pentru instrumentele muzicale. De atunci, peste 200 de elevi au trecut pragul şcolii de rock, iar unii au debutat în trupe deja consacrate sau prin propriile trupe.

Concursuri hazlii

Pe lângă muzică, participanţii vor putea luat parte la concursuri precum bărbieritul balonului, concurs de băut bere, învârtit şi alergat, concurs de mers încet cu motocicleta şi burn out, paintball, tir cu arcul, concurs de scos micii din muştar şi altele.

Maris Fest va debuta în 8 septembrie cu o paradă moto prin Târgu Mureş, urmată de un circuit enduro, la care şi-au anunţat participarea peste 2.000 de motociclişti. 'Anul acesta ne vom mobiliza din nou pentru comunitate şi vom atrage atenţia asupra importanţei construirii centurii ocolitoare a Municipiului Târgu Mureş printr-un mod inedit: fiecare participant va purta o centură, în încercarea de a determina autorităţile să urgenteze lucrările la un proiect de infrastructură care stagnează de mai mulţi ani', au mai arătat organizatorii.

'Maris Fest, Alternative September Rock' este organizat de Primăria Municipiului Târgu Mureş în colaborare cu cluburile şi asociaţiile moto locale Legio Maris RC, AULD CUT MC, parteneri principali fiind Azomureş şi Moto TGM.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel