Marina Almășan, după ce România nu a plătit taxa de participare la Eurovision, în valoare de 180.000 de euro: "Ajunge cu banii aruncați!"

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik

Marina Almășan a avut o reacție privind situația României care nu a plătit taxa de participare la Eurovision 2024.

România nu va participa în 2024 la Eurovision. Țara noastră nu apare pe lista statelor participante anunțată de Uniunea Europeană de Radio-Televiziune Şi asta pentru că România nu a plătit taxa de participare care, anul acesta, a fost de 180.000 de euro. Oficialii au anunţat, însă, că încă se poartă negocieri.

Radiodifuzorii membri ai EBU, în numele țărilor lor, au avut termen până la jumătatea lunii octombrie 2023 să își depună în mod oficial cererile de participare la Eurovision 2024.

Sursa foto: eurovisionworld.com

"Probabil că s-a considerat că ajunge cu banii aruncați"

”Sincer, ultimele eșcuri ale României la Eurovision m-au întristat și enervat atât de tare, încât am încercat să mă detașez emoțional de acest subiect. Sunt subiectivă și, mai mult, eu și alți colegi ai mei, implicați în edițiile de odinioară ale Eurovision, știm perfect unde se greșește, dar…atât timp cât nu ni se cere părerea, de ce să mă agit?!? Dacă s-a luat decizia de “neparticipare”, mi-a trecut și mie pe la ureche acest zvon, probabil că s-a considerat că ajunge cu banii aruncați. Oricum, după repetatele “rateuri”, o decizie radicală tot trebuia luată. Păcat pentru România că ea, decizia, a fost luată!”,  a spus Marina Almășan, pentru Playtech Știri.

Suedia va găzdui cea de-a 68-a ediție a Eurovision în luna mai a anului viitor.  Ediţia din 2023 a avut loc în Marea Britanie, care a organizat concursul în numele Ucrainei, din cauza războiului declanşat pe teritoriul acestei ţări.

Eurovision Song Contest (ESC) este cea mai importantă competiţie muzicală internaţională, organizată de European Broadcasting Union (EBU) - cea mai mare asociaţie din Europa a televiziunilor publice. ESC se realizează în fiecare an, începând din 1956, potrivit Agerpres. Show-ul este unul dintre cele mai longevive şi mai urmărite programe de televiziune din lume şi este transmis atât în Europa, cât şi în Australia, Asia şi Statele Unite. Televiziunea Română este organizatoarea Selecţiei Naţionale şi participă la competiţia europeană din anul 1993.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel