Marea Britanie. Mortalitatea cauzată de cancerul la sân a scăzut în ultimii 30 de ani

Rata mortalităţii în rândul femeilor diagnosticate cu cancer la sân în Marea Britanie a scăzut cu 44% în ultimii aproape 30 de ani, potrivit unor noi statistici, informează joi Press Association.

O analiză realizată de Cancer Research UK sugerează că peste 130.000 de decese cauzate de cancerul la sân în Marea Britanie au fost evitate în ultimele trei decenii. Numărul persoanelor decedate din cauza acestei forme de cancer a atins un record în 1989, când circa 15.600 de femei şi-au pierdut viaţa.

Teste şi tratamente mai eficiente, precum şi creşterea conştientizării asupra acestei boli au avut drept rezultat o scădere cu 44% a ratei mortalităţii până în prezent. În 1989, s-au înregistrat 59,8 decese la 100.000 de femei, rată care a scăzut la 33,4 la 100.000 de femei în 2017, potrivit celor mai recente date. În 2016, au fost consemnate 11.563 de decese din cauza cancerului la sân în Marea Britanie. Potrivit Cancer Research UK, îmbunătăţiri la nivelul screening-urilor pentru cancer, chirurgiei, radioterapiei şi noilor medicamente au avut un impact semnificativ. În plus, un număr mai mare de pacienţi au fost diagnosticaţi de timpuriu.

Circa un sfert dintre pacienţii cu cancer la sân sunt diagnosticaţi în cadrul programului de screening al Sistemului Naţional de Sănătate (NHS) din Marea Britanie. 'Aceste date arată că cercetarea funcţionează şi că trebuie să celebrăm progresul considerabil realizat - dar în timp ce se pierd în continuare vieţi, munca noastră nu este terminată', a declarat Michelle Mitchell, directorul executiv în cadrul Cancer Research UK. 'Cercetările în curs din domeniul biologiei cancerului de sân sunt vitale.

Odată cu o mai bună înţelegere, dezvoltăm noi tratamente care salvează vieţi, le facem mai puţin invazive, mai eficiente şi mai personalizate', a precizat ea. Diagnosticarea timpurie a cancerului poate salva vieţi. Dacă ajungi să cunoşti ce e normal pentru corpul tău, sunt mai multe şanse să observi dacă intervin modificări şi îi poţi împărtăşi orice temere medicului, a mai spus aceasta. Semnele timpurii ale cancerului la sân includ apariţia unei umflături sau a unei zone îngroşate la nivelul sânului, iar anumite persoane se confruntă cu modificări ale pielii, dureri, schimbări sau secreţii la nivelul mameloanelor, informează Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel