MApN: Patru militari români, răniți în Afganistan

Patru militari români au fost răniți, joi, în Afganistan, în urma exploziei unei mașini-capcană, transmite Ministerul Apărării Naționale. 

UPDATE:  MApN spune într-un comunicat că plutonierul major Marius Sorin Diaconeasa şi caporalii clasa a III-a Valentin Ciolan-Uţă, Dan Cornel Crăciun şi Cristian Stoica au fost răniţi, în Afganistan, astăzi, 30 aprilie, în jurul orei 9.00 (ora României).


În timpul executării unei misiuni de patrulare terestră, la aproximativ opt kilometri sud-est de Baza militară de la Kandahar, o maşină-capcană a explodat în apropierea militarilor români.
Plutonierul major Marius Sorin Diaconeasa are 36 de ani şi este la a patra misiune în Afganistan, caporalul clasa a III-a Valentin Ciolan-Uţă are 28 de ani şi este la prima misiune în teatrul de operaţii, caporalul clasa a III-a Dan Cornel Crăciun are 27 de ani şi este la a doua misiune în Afganistan, iar caporalul clasa a III-a Cristian Stoica are 38 de ani şi este, de asemenea, la a doua misiune în acest teatru de operaţii.


În urma atacului, militarilor li s-a acordat primul ajutor la faţa locului şi au fost transportaţi la spitalul din Kandahar, unde se află internaţi în stare stabilă. Conducerea Ministerului Apărării Naţionale este alături de familiile militarilor şi urmăreşte cu atenţie evoluţia stării de sănătate a răniţilor.

-------------

Patru militari români care acţionează în cadrul misiunii „Resolute Support" din Afganistan au fost răniţi joi, 30 aprilie, în jurul orei 9.00, în urma exploziei unei maşini-capcană.

Militarii executau o misiune de patrulare terestră, la aproximativ opt kilometri Sud-Est de Baza militară de la Kandahar.

În urma atacului, militarilor li s-a acordat primul ajutor la faţa locului şi au fost transportaţi la spitalul din Kandahar, unde se află internaţi în stare stabilă, spune MApN.

Fostul președinte Traian Băsescu declara în noiembrie că a aprobat mărirea contribuţiei României în Afganistan cu un număr de 450 de militari pentru 2015, aceştia urmând să îndeplinească atât misiuni de protecţie a forţelor din vecinătatea aeroportului Kandahar cât și misiuni de sprijin logistic.

"În momentul de faţă avem la dispoziţia operaţiunii Resolute Support 200 de militari care vor fi instructori în anul 2015 pentru forţele afgane şi, în acelaşi timp, prin memorandumul de astăzi, ne asumăm şi misiunea de protecţie a forţelor în perimetrul şi în vecinătatea Aeroportului Kandahar, ceea ce înseamnă 420 de militari peste cei 200 deja aprobaţi, care, din 15 martie, îşi vor începe misiunea de protecţie a forţelor la Kandahar", a anunţat Băsescu.
El a mai spus că pe lângă cei 420 de militari vor mai fi trimişi în Afganistan 20 de militari pentru asigurarea segmentului logistic, la care se adaugă "o rezervă de 9 militari în cazul în care la compartimentul logistic vor fi nevoi mai mari

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel