EXCLUSIV  Majorare pensii cu 40%? Marius Budăi: E un drept deja câștigat

Marius Budăi susține că pensiile ar trebui majorate cu 40%. ”Este un drept” deja câștigat printr-o lege care deja este pusă etapizat în aplicare. 

Marius Budăi a explicat în exclusivitate pentru DC News prin ce procedură ar putea să nu fie majorate pensiile cu 40%, de la 1 septembrie. 

”Pensiile ar putea să nu fie majorate cu 40% dacă se dă o Ordonanță de Urgență, care va fi publicată în Monitorul Oficial și va deveni lege, dar noi o vom abroga în Parlament. Dacă se transformă în lege o putem ataca la Curtea Constituțională pentru că este un drept câștigat deja, iar Ordonanța înseamnă tăierea unui drept deja câștigat. O lege în vigoare. Din punctul meu de vedere, o lege deja promulgată, publicată deja în Monitorul Oficial, este deja în vigoare. Este un drept deja câștigat și atunci ce faci? Iar legea a fost pusă deja etapizat în aplicare”, a declarat Marius Budăi. 

Consilierul premierului Ludovic Orban, Tănase Stamule, a afirmat că Guvernul va anunțat joi cu cât sunt majorate pensiile și că procentul ar fi mai mare de 10%. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel