Majestatea Sa Margareta, întrevedere cu Maia Sandu: Coroana a rămas loială identității naționale, indiferent de cum arată configurația politică a momentului / video

Sursă foto: Instagram Familia Regală a României
Sursă foto: Instagram Familia Regală a României

Familia Regală a României a avut o întrevedere cu Maia Sandu, președintele Republicii Moldova.

Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei, efectuează, vineri, o vizită la Chişinău, alături Principele Consort Radu, unde au programate întâlniri cu preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu şi preşedintele Parlamentului Republicii Moldova, Igor Grosu.

Este a 15-a vizită a Familiei Regale a României în Republica Moldova, din anul 2005 încoace.

Programul Casei regale cuprinde trei întâlniri oficiale la nivel înalt. Prima  a avut loc la Academia Forţelor Armate "Alexandru cel Bun" din Chişinău. A participat Principele Consort Radu, care a avut o întrevedere cu o delegaţie condusă de rectorul comandant al Academiei, colonelul Iurie Gîrneţ şi secretarul de stat din cadrul ministerului Apărării din Republica Moldova, Sergiu Plop.

Au fost purtate discuţii privind perspectivele de colaborare dintre Casa Regală a României şi Academia Forţelor Armate "Alexandru cel Bun" din Chişinău şi au fost vizitate spaţiile educaţionale ale subdiviziunilor didactico-ştiinţifice, sălile de lectură ale bibliotecii şi Centrul Lingvistic al Academiei.

Principele Consort Radu a subliniat că nu s-a schimbat nimic în ceea ce priveşte ataşamentul Casei Regale pentru domeniul apărării naţionale.

"Casa Regală a privit întotdeauna relaţia cu armata ca fiind, probabil, principala legătură cu instituţiile ţării. Această sută de ani care a trecut nu a fost niciodată simplă, nu a fost uşoară, dar Coroana nu a ţinut neapărat cont de meandrele politice sau de pericolele militare. A fost, pe cât a putut, loială identităţii naţionale, indiferent de cum arată configuraţia politică a momentului. A fost un noroc pentru Casa Regală pentru că i-a avut pe regele Ferdinand sau regina Maria sau regele Mihai", a precizat Principele Radu.

Familia Regală a României mai are întâlniri cu președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, și cu preşedintele Parlamentului Republicii Moldova, Igor Grosu, conform TVR Moldova.

CITEȘTE ȘI     -    Vladimir Plahotniuc anunță că revine în politica din Republica Moldova: Vine timpul meu acum. Știu bine să rezolv situațiile de criză

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel