MAI reacționează după comunicatul Sindicatului Polițiștilor și Personalului Contractual

Rodica Mitu / 07 mai 2019 / 12:22 Salveaza PDF Comentarii
Carmen Dan
Descriere foto: Carmen Dan

Referitor la comunicatul transmis de Sindicatul Polițiștilor și Personalului Contractual ca urmare a propunerii Asociației Comunelor din România, făcute în contextul întâlnirii cu reprezentanții Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, MAI a făcut, marți, o serie de precizări.

„MAI nu a inițiat și nici nu intenționează să inițieze modificări care să impună includerea primarilor de comune în procesul de evaluare a activității polițiștilor din mediul rural. Poliția Națională are propriul sistem de evaluare profesională, nefiind necesară vreo imixtiune din partea primarilor. Pentru acest tip de subordonare există Poliția Locală.

Recentele informații vehiculate de unii reprezentanți sindicali se referă la o propunere aparținând Asociației Comunelor din România, față de care, până la acest moment, MAI nu s-a pronunțat în nici un fel, ci, din contră, a gestionat transparent această propunere solicitând opinia Poliției Române.

Stare de tensiune

 

În context, îngrijorarea reprezentanților sindicali este total nejustificată și menită a induce o stare de tensiune chiar în rândul personalului propriu pe care aceste organizații sindicale ar trebui să îl informeze corect, nu să îl manipuleze pentru interese proprii”, a transmis, marți, MAI. 


STIRE RECOMANDATA

Te-ar putea interesa


Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.25