Urmărește emisiunea live


Mai cald la Polul Nord decât în România. Temperaturi extreme anunțate de meteorologi

Meteorologii trag un semnal de alarmă asupra încălzirii globale și spun că anomalii termice se produc din ce în ce mai des în toată lumea. Cel mai recent, temperatura de la Polul Nord a crescut exagerat de mult. 

”Zilele trecute am vorbit despre valori record, cele mai mici valori înregistrate dimineața de când se fac măsurători la noi. Putem vorbi despre o vreme mai mult răcoroasă în zilele precedente. Din cauza unui avans masiv de aer cald dinspre latitudini sudice, către Polul Nord, s-au înregistrat 21 de grade Celsius zilele trecute, în cel mai nordic punct locuit de eschimoși, iar la Joseni, în România, aveam 20 de grade Celsius. Niște anomalii semnificative.

Cea mai caldă lună din istorie

În 2019, luna iunie a devenit cea mai caldă lună de când se fac măsurători meteorologice, iar în intervalul iulie 2018 - iunie 2019 este de asemenea marcat de anomalii termice. Luna iulie din 2019 ar putea deveni cea mai caldă lună din istorie”, a precizat meteorologul Silviu Grigore în direct la România TV.

O valoare atât de ridicată nu s-a mai înregistrat niciodată la Polul Nord, iar cercetărorii spun că Polul Nord se încălzește de trei ori mai rapid decât în mod normal. Dacă ghețarii se vor topi, bucăți mari de uscat vor dispărea sub ape, iar zeci de milioane de oameni vor fi afectați, a mai precizat sursa citată. 

Vezi și: Prăbușire dramatică pentru BITCOIN. Valoarea actuală a criptomonedei

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel