MAE, atenționare de călătorie pentru Republica Moldova. Lista punctelor de trecere a frontierei închise temporar

MAE, atenționare de călătorie pentru Republica Moldova. Lista punctelor de trecere a frontierei închis / Foto: Pixabay
MAE, atenționare de călătorie pentru Republica Moldova. Lista punctelor de trecere a frontierei închis / Foto: Pixabay

MAE a emis o atenționare de călătorie pentru cei care vor să meargă în Republica Moldova.

Ministerul Afacerilor Externe a emis o atenționare de călătorie pentru Republica Moldova. MAE informează că unele puncte de trecere a frontierei sunt închise temporar din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile.

"Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Republica Moldova că, din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile, circulația prin punctele de control trecere a frontierei (PCTF) Costești-Stânca, Lipcani-Rădăuți Prut și Sculeni-Sculeni este restricționată. Se recomandă cetățenilor români consultarea site-ului Poliției de Frontieră - https://www.politiadefrontiera.ro/ro/traficonline/, unde se pot vizualiza, în timp real, timpii de așteptare în PCTF sus-menționate.


De asemenea, se recomandă cetățenilor români să urmărească cu atenție situația din zonele respective, iar șoferii să conducă preventiv, cu viteză adecvată și să aibă autovehiculele echipate corespunzător pentru circulația pe drumurile publice în condiții de iarnă.

Asistență consulară




Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Chișinău: ‪+37322260737‬ şi ‪+37322260747‬, Consulatului General al României la Bălți: ‪+37323180001‬; ‪+37323180005‬ și Consulatului General al României la Cahul ‪+37329980001‬; ‪+37329980002‬, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanență.

Cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu un caracter de urgență, au la dispoziție şi numerele de telefon de permanență ale oficiilor consulare ale României în Republica Moldova: CG Chișinău: ‪+37368336363‬, CG Bălți: ‪+37368195006‬ și CG Cahul: ‪+37360200925‬.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă, de asemenea, consultarea web http://chisinau.mae.ro, https://cgchisinau.mae.ro/, http://balti.mae.ro, http://cahul.mae.ro, http://www.meteo.md", transmite MAE într-un comunicat de presă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel