Mădălin Voicu, despre cum a ajuns Cioabă rege

Deputatul Mădălin Voicu a fost invitatul lui Răzvan Dumitrescu în cadrul emisiunii "Subiectiv", unde a vorbit despre cum s-a ajuns ca țiganii să aibă un rege, dar și despre felul în care a fost tratată vestea morţii lui Florin Cioabă.

"Ca să nu cădem în desuet sau ridicol. Eu aș dori să vorbesc depre cetățeanul Florin Cioabă. Mie mi se pare de un prost gust desăvârșit asta cu împărat, rege, cneaz, prinț, voievod. Dacă putem avea o discuție despre personajul Florin Cioabă, cred că este mult mai aproape de un adevăr pe care cu toții îl știm, decât să vorbim despre capetele încoronate. Niciodată n-am fost de acord cu această titulatură. De altfel trebuie să vă spun că am auzit variante cu Iliescu care ar fi fost de acord în 1992 cu această soluție, trebuie să vă spun că nu el a avut această idee, au fost alții, consilierii lui, Cico Dumitrescu pot confirma".

Motivul era ca "Regele Mihai să fie adus într-o situație ridicolă și că noi n-avem nevoie de regi că-i avem și noi pe-ai noștri și ca să nu se coloreze un majoritar ce era mai puțin probabil, ce-au zis, hai să profităm de naivitatea și de privitimismul unor țigani și să-i convingem pe ei că le place să se împăuneze și să se umfle să zică că sunt cutare, sunt jmecheri, sunt frumoși. Eu o spun cu supărare, nu o spun criticând," a spus Mădălin Voicu despre modul în care a ajuns tatăl lui Florin Cioabă rege al țiganilor.

"Nu este nevoie să vorbim despre regi, este de un prost gust desăvârșit.

Pot să spun că interesându-mă de la președinție cum au stat lucrurile, în afară de speculațiile politice pe care Traian Băsescu le face cotidian,  aste este meseria,  lucrurile au stat în felul următor: ei nu se așteptau  să primească o astfel de notă, cu toate că în contract scria că după operație, în cazul în care operația va reuși, o lună de zile este trecută și ea în desfășurătorul contractului.

Florin Cioabă fiind un personaj  deteriorat fizic, până să ajungă la primul spital, după care la al doilea, a însemnat practic o moarte dinainte prevăzută atât de medici cât și de familie. Nu înțeleg de ce trebuia să fie o sută de oameni acolo care să-l păzească. Mi se pare o chestiune barbară," a mai spus Mădălin Voicu.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel